Artikel publicerad!

Jag har fått min första artikel publicerad! Fick reda på att den accepterats för ett par veckor sedan, men nu finns den också uppe på PubMed:

Serum leptin levels are independently related to the incidence of ischemic heart disease in a prospective study of patients with type 2 diabetes

Roligt :) Det är jobbet jag började med sommaren efter T6, som nu till slut gett det optimala resultatet – publikation i en tidning (Cardiovascular Diabetology). Är något stolt, får ju medges. Jag är inte den enda som jobbat med den, men jag står som förstaförfattare så det är coolt på riktigt. Artikeln handlar om att leptin i serum eventuellt i framtiden skulle kunna användas som prediktor för ischemisk hjärtsjukdom för personer med typ 2-diabetes, och det är en liten, liten del av en stor studie som kallas CARDIPP, som pågått sedan typ tio år i Fredrik Nyströms och Carl Johan Östgrens regi.

Min artikel på Cardiovascular Diabetologys hemsida :)

Min artikel på Cardiovascular Diabetologys hemsida :)

I övrigt tuggar tenta-P på. Att läsa neurologi är så tråkigt att jag hellre tittar på färg som torkar, men jag tvingar mig själv igenom de få sidor som står på schemat (när jag lägger upp plugget går jag efter nåt bra tenta-P-schema och skriver upp vilka sidor som hänger ihop med vilken dag; denna gång har det inneburit ca 20-30 sidor/dag, vilket är överkomligt trots allt). Jag vet inte om någonting fastnar, alls. Får väl se om en vecka.

Har sålt ett helt gäng kompendier de senaste veckorna, som jag brukar göra inför tenta-P. Det är kul att få mail från folk som skriver att de behöver lite extra “stöttning” under tenta-P och tycker att mina kompendier passar bra för det. Eller folk som haft “stor nytta” av kompendierna förr och som således vill ha dem även denna gång. Många kunder är återkommande, så något rätt med kompendierna är det uppenbarligen.

Kommentera!

Post Navigation