AT

Förra veckan kom så det efterlängtade (och innan svaret var klart, även ångestframkallande) samtalet från AT-kansliet.

Vi vill väldigt gärna erbjuda dig forskar-AT hos oss.

Så den 27 mars 2017 börjar jag AT. De har start både i mars och i juli, och jag fick välja, precis som jag fick välja om jag ville göra hela AT:n i Linköping eller om jag ville dela den mellan Linköping och Motala. Inte heller det var något svårt val, dels med tanke på E och hennes dagistider, och dels med tanke på att jag på alla sätt avskyr att pendla. (Fem år mellan Malmö och Lund räcker gott.)

Nio månader från examen till AT-start. Det blir jättebra för mig, för jag hinner vara på vårdcentralen alldeles lagom länge. Inlärningskurvan här är fortfarande så väldigt brant, utan tecken på att plana av. Det är bra om det får fortsätta ett tag till, och att jag kan få lov att känna mig hemma här. Det är så skönt att kunna namnet på folk. Veta vem man ska vända sig till med olika frågor. Känna att man kan delta i kaffepaus-snacket.

Inga fler jobbiga AT-intervjuer. Totalt tror jag de var nio som intervjuade mig. Nio pers att imponera på under en timme. Tre stationer, 20 minuter på varje station. På den ena stationen fick vi leka med Lego. Eller Duplo. (Fördel som småbarnsförälder, haha… E är ju i Duplo-stadiet.) Samtidigt som man skulle följa Duplo-instruktioner skulle man svara på frågor. Vad gör dig glad? Hur dags gick du upp imorse? Vilka hemsidor besöker du dagligen? Och efter första stationen (inte Duplo-stationen) fick jag kommentaren att jag såg så lugn ut. Jag kände mig allt utom lugn. Men fake it ’til you make it.

Och det gick ju vägen.

Och oj vad skönt det känns.

AT: Allmäntjänstgöring. Tjänstgöring på olika kliniker (medicin, kirurgen, psyk, akuten, vårdcentral, samt 3 mån valfri) under minst 18 månader, ofta 21 månader. För min del blir den valfria perioden forskning, eftersom jag fick forskar-AT.

2 Thoughts on “AT

  1. Sara Larsson on 4 February 2017 at 20:35 said:

    Grattis till AT:n! Funderar själv på just en forskar-AT. Har du möjlighet att berätta lite mer kring det? Har letat runt på regionens hemsida, men inte hittat något annat än översiktlig information. /Sara

  2. admin on 6 February 2017 at 15:17 said:

    Tack! Än så länge har jag ju inte så mycket koll på det, men forsknings-AT:n innebär betald tid för forskning, vilket ju är väldigt positivt. I schemat jag fått för AT:n finns det två veckor i slutet av varje block avsatt för forskning, och några längre perioder. Jag kan flytta dem till lämpliga tillfällen för att täcka in så att jag kan gå kurser eller liknande. Sen är det ju som vanligt, forskar man så är det mycket fritid som går till det. Forskar-AT:n kortar ner placeringarna en aning, de blir de där två veckorna kortare, om jag förstår det rätt, och jag tror att akutenplaceringen blir 4 v kortare än den är i vanliga AT:n. Jag kanske kan berätta mer senare när jag kommit in i det :)

Kommentera!

Post Navigation