Avslutad placering – snart jul…

Eftersom nio timmar av praktiken även denna vecka ska tillbringas på akuten har jag idag avslutat terminens sista placering. Njurmedicin gav mig massor av tillfällen att träna patientbemötande och jag har gjort fler in- och utskrivningar där än jag tror att jag gjort sammanlagt i övrigt. Nästan i alla fall. Ju mer man visar att man vill, desto mer får man göra. Och njurmedicin har i stor utsträckning komplicerade multisjuka patienter (ofta inte bara njurarna som lägger av, utan andra problem också, ofta diabetes eller hjärt-kärlsjukdom eller nåt annat eller alltihopa), så det är patienter man får fundera fram och tillbaka på.

På fredag ska jag vara på akuten hela eftermiddagen och kvällen. Passet i lördags var luuuugnt så jag hoppas att det blir mer att göra då. Det är sällan mycket att göra när jag jobbar/är på praktik där, vilket är trist eftersom jag gillar mycket att göra. Hellre det än att rulla tummarna.

Om en dryg vecka är det OSCE-tenta. Bleh.

Och sen är det helt plötsligt bara några dagar kvar tills “jullovet”, d v s tenta-P. Igen. Tänk vad det alltid återkommer snabbare än man önskar.

Igår var jag på forskningsmöte för min forskning med Fredrik Nyström och hans CARDIPP-studie, en studie på diabetiker som hållit på i ganska många år vid det här laget och som är den som jag jobbade med förra sommaren. Den ska nu snart bli artikel… vilket är spännande.

Annars händer det tveksamt mycket. Vi har julpyntat lägenheten, vilket gör livet mysigare. Levande ljus i mängder.

Jul, jul, strålande jul

Jul, jul, strålande jul.

Kommentera!

Post Navigation