Bal på slottet (eller Matverksta’n i alla fall)

Man kanske får den där “åååh, jag vill gå på baaaal!” från att ha sett Askungen förvandlas till prinsessmaterial om och om igen på julafton, komplett med hjälpsamma möss, magiska saxar och sjungande fåglar och en suck om “Nåväl, vad är väl en bal på slottet…”. Man vill själv vara prinsessa för en kväll, vackert klädd med gnistrande diamanter och en prins som ser denna uppenbarelse för ett ögonblick och blir så handlöst förälskad att han sedan letar land och rike runt efter henne.

(Glasskor har dock aldrig verkat särskilt bekvämt.)

Så när Medicinska Föreningen skickade ut ett mail om att de tänkte anordna en Medicinarbal kände jag att jag bara måste gå. Lite glitz och glamour i vardagen, det behövs. Eftersom jag redan har en Prince Charming anmälde jag honom också. Igår var kvällen kommen och vi klädde upp oss i frack respektive långklänning och jag försökte fixa håret efter bästa förmåga (which isn’t saying much). Vi tog bilen ut till Matverksta’n, som ligger ganska off vad gäller andra transportsätt än egen bil eller taxi, och som alltid är det praktiskt att jag ändå inte dricker alkohol för då finns det ju alltid en tillgänglig chaufför.

L och jag på bal!

L och jag på bal!

Väl på plats vimlade det av välklädda läkarstudenter och en och annan utomstående. Eftersom större delen av min klass spenderar terminen utomlands var det inte så många klasskamrater där, men väl både yngre- och äldrekursare. Det blev mingel med någon typ av bubbel innan det var dags att ta plats vid borden. Av någon anledning tog det en smärre evighet innan vi fick sjunga Kungssången och sätta oss ner, men så småningom fick vi så förrätt (toast Skagen) och därefter följde en kavalkad av tal och musik. Musiken stod en grupp killar för – acapellamusik av enorm kvalitet. Borde ha filmat det, de var helt fantastiska. Jag slutar aldrig fascineras av hur mycket talang för annat än att läsa tjocka böcker som finns på läkarutbildningen. Många är extremt musikaliska av sig.

Länk till video med acapellagruppen på Facebook

Det serverades lamm till huvudrätt och en crème brûlée avslutade middagen. Det var god mat, om än något för lite för L, som genast började fundera på ett stopp vid någon snabbmatskedja på vägen hem (så skedde också). Efter avslutande sång blev det kaffe och därefter började storbandet att spela. L och jag dansade ett par danser men var fullständigt ense om att det var alldeles för lite plats för alldeles för mycket folk, precis som på dansträningen förra veckan. Läkarstudenter verkar helt enkelt vara väldigt sugna på att dansa.

Det var en väldigt trevlig kväll med roligt bordssällskap, bra mat, och fantastisk underhållning. Så vad är en bal på Matverksta’n? Riktigt mysig!

(Vad gäller Askungen måste jag alltid föreställa mig att deras kväll av dansande trots allt innehöll väldigt mycket prat, så att han inte enbart gick på hennes vackra utseende, och hon inte enbart föll för hans prinstitel… Kärlek i första ögonkastet vid all ära – då hade jag hellre sett att han kärade ner sig i henne när hon skurade golvet, inte när hon var uppdressad till tänderna.)

Igår hanns även födelsedagsfirande för E&E med. De fyllde fyra år i tisdags och igår nästan hela familjen för att fira dem. Det blev lunch med efterföljande glass och presentöppning och godis. Av mig, L, L och D fick de en stor låda Lego (700 bitar) som snabbt började byggas samman till diverse hus och annat. Även de något större barnen (de som är närmare 30 eller över) lekte friskt med Legot. Lego is da shit.

Kommentera!

Post Navigation