Bilder, insamling, T9

Imorgon har vi våra två sista föreläsningar (en föreläsning, en färdighetsövningar på Clinicum) av det här teoriblocket och sedan har helt plötsligt en tredjedel av terminen försvunnit. Jag kan konstatera att teorin för ortopedin inte gör mig direkt knäsvag, till Ls sorg. Får väl se om det blir bättre på kliniken nästa vecka.

På söndag kväll tar jag tåget till Västervik. Dags för den enda placeringen utanför Linköping för den här terminen. Jag är inte vidare förtjust i att veckopendla eftersom sånt där som träning, socialt liv och mat blir lidande, men Västervik ska ha en väldigt bra ortopedplacering. Så jag hoppas på det.

Innan dess ska jag och L hinna med Stockholm. Sista gången innan mor och far flyttar, det är nästan åt det sorgliga hållet. Linköping-Stockholm har ju varit ett väldigt överkomligt avstånd att ha dem på. Linköping-London är något värre.

Startade min insamling till Läkare Utan Gränser igår och hittills har min lilla kampanj dragit in 350 kr. Tänk om det kan fortsätta så! Ah, drömmar. Men man måste ha drömmar. Och om ni undrar varför de behöver pengar kan ni läsa den här skrämmande artikeln om ebolan i Västafrika. Snart inte bara i Västafrika, förmodligen. Usch. Få sjukdomar gör mig så rädd. Eftersom jag inte kan åka dit och jobba får jag göra vad jag kan – samla in pengar. Så ge du också. It’s for a good cause. Utan att du behöver hälla isvatten över dig. Och vill du så får du medicinkompendier i utbyte :) (det går att förköpa T9 om man vill!)

Och här är lite jag pysslat med för T9-kompendiet. Det blir både omarbetade bilder från T2 och T5, och lite nytt. Läggs till på övriga anteckningar-sidan.

Viktiga muskler i kroppen.

Viktiga muskler i kroppen.

Kärl i benet och försörjningen till caput femoris.

Kärl i benet och försörjningen till caput femoris.

Anatomi för ryggraden. Från T2, men uppsnyggad.

Anatomi för ryggraden. Från T2, men uppsnyggad.

Kommentera!

Post Navigation