Bildtentakompendium

Bildtentan närmar sig för den här terminens T10:or. Jag gjorde ett inkomplett bildtentakompendium förra terminen som jag använde för att bildtentan just utgår från bilder snarare än text (även om det var en sanning med modifikation för vår del, där jag tror att det var typ tre av tolv bilder som behövdes för att kunna besvara frågan). Inkomplett är det definitivt, inte minst för att bildtentan sträcker sig från termin ett till termin tio, och det är omöjligt att täcka allt vi läst. Det är också inkomplett eftersom jag till slut inte orkade/hann.

Det som finns i kompendiet är mest bilder. CT-bilder, MR-bilder, histologi, gastroskopier, koloskopier, och en massa annat som flödesscheman för hur saker och ting hänger ihop. Det mesta finns i mina andra kompendier med betydligt utförligare text, så vill ni ha mer text så får ni köpa dem eller läsa andra böcker. Det finns ingen fin innehållsförteckning och sånt, för det är inte så långt (56 sidor) som de andra kompendierna och återigen, jag orkade/hann inte.

Lägger ut det för nedladdning om någon skulle vilja ha.

Tar ni det får ni ju gärna säga ett pip, här eller på Facebook. Vore trevligt ibland att höra något från alla de som laddar ner (efter fyra timmar över 20 nedladdningar).

Bildtentakompendium med en del av det som är relevant för bildtentan [ PDF ] (uppdaterad 11 november 2015)

Bildtentakompendium

Bildtentakompendium

Övriga anteckningar:

T2-anteckningar – handskrivna, mycket fokus på anatomi men även annat (gratis)
T3-anteckningar – kompendium att köpa (50 kr) samt EKG-arbete och läkemedelslista (gratis)
T4-anteckningar – kompendium att köpa (50 kr)
T5-anteckningar – kompendium att köpa (50 kr)
T7-anteckningar – kompendium att köpa (50 kr)
T8-anteckningar – kompendium att köpa (50 kr) samt läkemedelslista (gratis)
T9-anteckningar – kompendium att köpa (50 kr)
T10-anteckningar – kompendium att köpa (50 kr) samt läkemedelslista och bildtentakompendium (gratis)
Övriga anteckningar – blandade bilder från alla terminer att ladda ner (gratis)

3 Thoughts on “Bildtentakompendium

 1. Erika Fundin on 30 January 2016 at 14:54 said:

  Hej Camilla, jag tankade precis bildtentakompendiet, även fast jag är T1 på universitetet i Riga.
  Du verkar göra superbra kompendier! Tror du att det finns något av dina kompendier jag kan köpa och använda mig av till mitt upplägg? :) om du har tid kan du kolla nedan: http://www.rsu.lv/eng/international-students/degree-programmes/undergraduate/medicine

  sedan undrar jag om du har erfarenhet gällande transfer från andra universitet till sverige, dvs om du vet någon som gjort det? och hur de upplevt det. All cred att du klarar att bolla familj, barn, hus och läkarplugg samtidigt. Hur gammal var du när du började studera btw?

 2. admin on 4 February 2016 at 21:49 said:

  Hej! Du får gärna kolla på innehållsförteckningarna till varje kompendium om du tror att något skulle passa dig – jag har inte möjlighet just nu att titta igenom ert upplägg eftersom skolan dragit igång i hög hastighet. Jag har tyvärr inte någon erfarenhet gällande transfer heller. Jag var själv 26 när jag började plugga läk (men 19 när jag började plugga på universitetet). Att bolla allting är inte helt enkelt, men det verkar gå :) Lycka till med ditt!

 3. Tania on 24 January 2018 at 12:43 said:

  Hej!

  Laddade just ner ditt superfina bildtentakompendium, gudars vilka föredömligt fina anteckningar du gör!!
  Tusen tack för att du delar med dig!!!❤️

Kommentera!

Post Navigation