Bipolär och jävligt trött på föreläsare

Har tusen saker i huvudet men är samtidigt ganska tom, en hög olika ämnen jag borde skriva om på bloggen men samtidigt skrivkramp, en massa sidor att läsa till basgruppen imorgon men ingen motivation, och pendlar mellan väldigt glad och lite nere. Lite lagom bipolär. Vädret håller med mig; det pendlar mellan strålande solsken, ösregn, och hagel inom loppet av ett par timmar. Borta är det stadiga fina påskvädret med 15-20 grader varmt ute: imorse när jag gick upp var det 3 grader.

På tal om att gå upp imorse. Drabbades återigen av en effing jävla irriterande föreläsare som inte hade minsta lilla aning om att han skulle vara närvarande. Efter 15 minuter ringde vi vår kurssekreterare. Det här är andra gången på mindre än en vecka vi har fått göra det. Hon skulle försöka få tag på föreläsaren – men efter ytterligare 25 minuter hade det inte gått, och hela klassen tog då ett beslut om att gå därifrån.

När jag nu kom hem från skolan har de schemalagt fanskapet – tre timmar föreläsning – klockan 8.15 på vår lediga måndag nästa vecka. För närvarande hatar jag HU och deras jävla lärare som inte kan hålla reda på när de ska vara någonstans. Och än värre, som jag skrev om saken förra veckan: det blir inga konsekvenser. De skiter fullständigt i att vi får sitta där och vänta – vår kurssekreterare tyckte att vi skulle sitta och vänta i ytterligare en halvtimme för att se om läraren kom dit (det var då vi bestämde oss för att gå allihopa). Lärarna får mig veterligen inga konsekvenser – man schemalägger helt enkelt bara om föreläsningarna i fråga till något annat tillfälle som passar dem. Det är ändå bara extraknäck för dem, egentligen är de ju apviktiga läkare.

Ja, jag är irriterad. Det är inte en utan två morgnar jag behöver gå ur sängen tidigare än nödvändigt. Det är tid spenderad som jag kunde gjort något bättre med, både idag och nästa måndag. Funderar på att strunta i föreläsningen på måndag. Problemet är att det bara straffar mig, inte läraren som förtjänar det.

Gjorde bästa äpple-kanel-muffinsarna på förfest i lördags. De är nu slut. De var gigantiska, i amerikanska cupcake-formar istället för mina vanliga. Saftiga, perfekta, och utomordentligt populära.

Längtar till torsdag kväll.

 

One Thought on “Bipolär och jävligt trött på föreläsare

 1. Crush on 4 May 2011 at 00:05 said:

  2 val nar det ar nagot som irriterar:
  1. Ignorera det och ga vidare
  2. Gor nagot at det. I det har fallet t ex genom att skalla ut forelasaren eller skriva till kursansvarige hur daligt detta ar.
  Men det samsta alternativet nar det galler att hantera detta ar att sjalv vara irriterad men inte gora nagot.
  P
  PS Ett handlingsalternativ ar att du aker hem till den skyldige och visar hur ont en sadan dar MazdaToyota (eller vad det nu heter) gor nar givaren har 2 dan. Forelasare ar som hundar – de forstar konsekvenser… :-)

Kommentera!

Post Navigation