Bland grekiska gudar

Idag har jag börjat på del två av tenta-p. Visserligen startade jag dagen med en timme njure eftersom jag inte hann klart igår, men sedan tog jag mig an det som ska vara dag 6 på tenta-p-schemat: “Nacke-huvud-nervfunktion”. Vilket får mig att vilja dunka huvudet i bordet, för jag är dels trött på att plugga non-stop och dels är nack/hals något av det jag är sämst på inom anatomin. Där är ett helt gäng muskler, ett plexa av nerver, och givetvis även blodkärl, samt två ryggkotor – C1 och C2 – som inte ser det minsta ut som någon av de andra cervical-kotorna. Whee.

Fun fact: C1 och C2 heter Atlas resepktive Axis. Atlas efter den grekiska mytologins Atlas, som straffades av Zeus för att han stod på Titanernas sida i deras krig mot Olympens gudar, och således fick bära himlavalvet på sina axlar. Atlas-kotan bär huvudet.

Idag kom min nya balkong-soffa. Den står i hallen inpackad i kartonger och jag misstänker att katterna föredrar kartongerna över soffan. Tara kom snart på att via kartongerna kunde hon hoppa upp på garderoberna som står i hallen och det var ju ett nytt och outforskat område och således mycket spännande. Uppackning och montering av sofforna får dock vänta lite – eventuellt till imorgon kväll då L erbjöd sig att sätta ihop dem medan vi har tentagrupp. Annars får det bli till helgen, för just nu hinner jag inte. Men jag ser mycket, mycket fram emot att ha soffan att ligga i – jag älskar min balkong.

Kalasgrönt utanför balkongen :)

Det är fortsatt extremblåsigt ute – det är tredje dagen i rad nu. Vilket är skönt så länge man har medvind och nedförsbacke, mindre kul med det motsatta. I måndags åkte mamma tåget upp till Stockholm från Malmö och jag mötte henne vid stoppet i Linköping för att få lite grejer (praktiskt, fast det hade gärna fått vara ett längre stopp). Till stationen är det nedförsbacke hela vägen, och det var bra med medvind. Hem var… jobbigare. Men vad gör man inte för två par Converse, en anatomi-färgläggningsbok (från Netter; mamma och pappa såg den i USA och tyckte att det var en kul grej som kanske kan hjälpa) och lite annat roligt. Och för den delen för att få träffa mamma även om det var i en minut.

Meanwhile, mitt matbord, där jag föredrar att plugga för att det är lite längre ifrån datorn och mer plats att sprida ut sig:

Papper, pennor, pärmar och böcker i en salig röra.

Imorgon kommer L hem. Det blir väldigt skönt. Obeskrivligt trött på att ha honom i Jönköping. Viss ångest inför att ha honom i Jönköping hela sommaren med mig med jobb i Linköping – när ska vi ha tid att ses? Men det löser sig, det brukar göra det. Och i augusti är vi båda lediga.

One Thought on “Bland grekiska gudar

  1. Mamma on 25 May 2011 at 17:34 said:

    Hej
    Du har packat upp och skruvat ihop soffan -den ser inbjudande ut på Facebook. Vad gäller att träffa L så fixar ni nog det – ni jobbar knappast 7/7 fram till den 31 juli;-)

    Ta en liten paus emellanåt och sträck ut dig i soffan. Där blåser det inte. Det blåser och ÖSREGNAR i ca 10 min en gång i timme här!

    Kram

Kommentera!

Post Navigation