Bland sköldpaddor och rockor

Idag såg vi en sköldpadda nio meter under vattenytan. En muräna. Ett gäng rockor med blåa prickar på ryggen. Barracudor. Tonfiskar som inte var på burk utan gigantiska och levande.

Dagens första dyk var svårslaget i sin fantastiskhet. Vi började med att hoppa i vattnet vid en avgrund – 750 meter ner till botten. Precis bredvid fanns en vägg av koraller och med korallerna kommer allsköns fiskar som bor i dem. Så otroligt vackert – jag hade kunnat simma där i evigheter. Snart därefter pekade vår instruktör ut en sköldpadda som låg och vilade i stenarna, och som glodde surt på oss när vi kom och störde. Vi var som mest nere på 14 meters djup, då vi tittade på ett vrak som sjunkit för något årtionde sedan. Först tänkte jag att man borde ta upp ett sådant vrak, men när man kom ner och såg att vraket och dess last (ett gäng toalettstolar och badkar) var täckta av koraller insåg man att det var bättre att de låg kvar. Att ta bort det skulle störa miljön mycket mer.

Andra dyket var mest coolt för att det var tusentals maneter som simmade omkring oss, ungefär som i Hitta Nemo men inte brännmaneter utan ofarliga, tillsammans med ett tusental silvriga fiskar. Även där såg vi rockor, och fick kämpa lite mot strömmarna.

Resten av dagen har varit på båten. Man blir väldigt trött av att dyka – utrustningen väger massor och det är krävande att simma i 40 min åt gången – och solen har varit varm och skön. Imorgon blir ytterligare en vilodag, innan det på söndag är dags att komma hem – lite blondare, lite brunare, och mycket piggare.

3 Thoughts on “Bland sköldpaddor och rockor

  1. Låter som en hemsk resa må jag säga;) (inte alls avundsjuk).
    -5 grader här idag.

  2. admin on 21 January 2012 at 17:19 said:

    Och när jag kommer hem måste vi ses, så att jag kan visa upp min fina bränna ;)

  3. Du menar att du vill gnugga in det genom att jämföra din bruna arm med min bleka arm? =/

Kommentera!

Post Navigation