Bokslut 2012

Så var det nyårsafton igen. Det blir en av de lugnaste nyårsaftnar jag haft – bara jag och L, ett paket kräftor, ett kilo oxfilé och diverse annat gott. Kräftorna är redan intagna eftersom vi tog det som en sen lunch. Det är alldeles lagom och ett underbart avbrott från tentaplugget.

Ett bokslut för 2012 känns i sin ordning. Nedan, lite av det som hanns med under året. Det har varit ett väldigt bra år.

Blivit fästmö. I augusti, 12 meter under ytan, gick jag från flickvän till fästmö. Vid nästa års bokslut har jag förhoppningsvis gått från fästmö till fru. Det jag tänkte mig då jag var sexton, arton, tjugo år gammal var att jag aldrig skulle hitta någon som jag var så säker på att jag ville spendera resten av mitt liv med – men sedan kom L in i mitt liv för drygt 20 månader sedan, och så blev det vi. Förhoppningsvis fortsätter det så under lång, lång tid framöver.

I oktober hade vi vår “engagement session” med Malin Björkholm.

Vi hade väldigt roligt. "Håll henne så hårt att du nästan lyfter henne!" sa Malin, och L följde order. Jag kunde inte hålla mig för skratt.

Engagement session.

Klarat termin tre, fyra och fem av läkarprogrammet. Det är sällan man kan säga att man klarat tre terminer på ett år utan att någon av dem varit en omtenta, men eftersom T3-tentan låg i januari och T5-tentan var i november blev det så det här året. Jag tänker på hur mycket jag kunde vid årets början och hur enormt mycket mer jag kan nu. Det är egentligen galet hur mycket vi kan stoppa in i våra hjärnor. För ett halvår sedan visste jag inte mer om det som låg innanför pannbenet än att det var… tja, svårt. Nu kan jag åtminstone lite mer än så. För att inte tala om alla gynsjukdomar, saltsyrasekretionen i magsäcken, lunginflammationer och annat som vi lärde oss under T4 (och som jag nu repeterar under stadietenta-P).

Fått jobb som undersköterska på akuten. Vilket har varit det mest lärorika jobb jag haft hittills. Fantastiskt roligt har det varit, nästan jämt. Jag har lärt mig ta EKG ordentligt, ta blodprov och sätta nålar, sätta kateter, ta blodtryck, och ha femton bollar i luften samtidigt när det varit mycket att göra.

L tog examen. Det är snart ett helt år sedan – och sedan dess har han hunnit med nästan hela första året av AT:n. Fort går det.

Innan sittningen :)

På väg mot examenssittningen.

Mauritius och Egypten. Egypten i januari, för att fira Ls läkarexamen, och Mauritius som varit Ls stora mål och belöning för att klara läkarprogrammet. Vi dök på båda ställena, åt gott och njöt av solen.

På dykbåten i Egypten.

På dykbåten i Egypten.

På stranden på Mauritius.

På stranden på Mauritius.

Liseberg. När Ls bror och hans sambo inte kunde åka med oss blev det istället Ls föräldrar som gjorde oss sällskap. Det blev en rolig dag utöver alla förväntningar, där Ls pappa nog var mest förvånad av alla över hur roligt han hade. Dessutom vann L och jag en sån där stor choklad på ett av hjulen. Made my day.

Svärmor och L låtsas att Center är trollstavar á la Harry Potter (fick jag förklarat för mig efteråt).

Svärmor och L låtsas att Center är trollstavar á la Harry Potter (fick jag förklarat för mig efteråt).

Stooooooor choklad!

Vi vann en stor Schweizernöt också!

Köpte bil. Efter att vi nästan inte kom iväg till Liseberg eftersom vi var tvungna att förlita oss på andra med bil föreslog jag att vi skulle börja titta på bil (och dessutom skulle L göra delar av AT:n i Motala under hösten och då verkade det vettigare med bil, om det skulle bli någon tid över att ses alls). L tog till sig detta förslag omedelbart och redan dagen efter hade han tre förslag på bilar. Efter lite provåkande, intensiv koll på siten för begagnade bilar, och lite tur, fick vi vår alldeles egna BMW.

Vår bil!

Vår bil! “Monstret”, som L kallar den.

Övrigt. Eller nåt. Vad man nu ska kalla resten av livet under året. Vi har besökt Stockholm, Barsebäck och Jönköping, samtliga mer än en gång. Julen firades i Barsebäck. I Stockholm provade jag brudklänningar ihop med mamma. I Jönköping gick vi på konsert och badade bubbelbad. Överallt har det bjudits på god mat och trevligt sällskap. Här hemma i Linköping har vi fått besök av min lillebror, Malmö-K, syskon, kompisar och båda föräldrapar. L har lagat utsökt mat, så klart.

Jag har pluggat massor. Läkarprogrammet testar verkligen ens hjärnceller till max.

Jag har under det här året mestadels mått väldigt bra. Det har varit precis lagom mycket jobb och semester när det behövdes. Det var stressigt i omgångar både under våren och hösten och lite då och då har jag varit deppig, men det har varit av stressen, inte av livssituationen. Min livssituation är bra. Riktigt bra. Best ever, faktiskt.

Lite fler bilder från året…

Pappa och jag på golfbanan.

Pappa och jag på golfbanan.

blogg92

L och Elli. Nog bästa bilden jag tog under 2012.

Lite bröd innan maten. Nöjda miner :)

På Stångs Magasin.

L gillar midsommar. Eller mat. Eller både och.

Midsommar hos Ls bror.

L där han trivs bäst. Tja, inte snurrkoppen, men med ungarna...

L där han trivs bäst. Tja, inte snurrkoppen, men med ungarna…

Liten Rufus med L och i bakgrunden Ls pappa med en ny iFån.

Liten Rufus med L och i bakgrunden Ls pappa med en ny iFån och P som försöker förklara.

L slutförde sin andra Vätternrunda, även denna gången på under 10 timmar (trots ösregn).

L slutförde sin andra Vätternrunda, även denna gången på under 10 timmar (trots ösregn).

I Barsebäck i augusti.

I Barsebäck i augusti.

Mamma, jag och pappa i Barsebäck.

Mamma, jag och pappa i Barsebäck.

Lillebror och jag :)

Lillebror och jag :)

Examensblommor i mängder.

Examensblommor i mängder.

En sista bild kommer från engagement-fotograferingen. Underbart ljus och sån fin känsla :)

En sista bild kommer från engagement-fotograferingen. Underbart ljus och sån fin känsla :)

 

Kommentera!

Post Navigation