Bokslut 2013

Det är något sent eftersom vi var borta och sedan har jag fokuserat på att försöka tentaplugga, men här kommer det – årsbokslutet för 2013. De stora sakerna som hände under året, några saker jag minns.

Blivit fru. Den 20 juli sa vi ja till varandra i grönskande natur och bland vänner och familj. Jag kunde inte önskat mig något bättre för vår bröllopsdag, med fantastiskt väder och bara glada människor. Maten var underbar, alla som jobbade fantastiska, och jag kan fortfarande inte komma på något som kunnat vara bättre. Det blev en hejdundrande fest till långt in på natten och jag dansade hur mycket som helst. Och nu får jag kalla min L för min make.

L och jag på vår bröllopsdag

L och jag på vår bröllopsdag <3

Åkt på bröllopsresa. Vårt underbara bröllop följdes av en grymt bra bröllopsresa till USA som tog oss till Las Vegas, min gamla värdfamilj i La Verne, Disneyland, San Diego, Six Flags, Los Angeles, Highway 1, Yosemite och San Francisco. Vi mötte upp med lillebror för Six Flags-äventyret (18 berg-och-dalbanor på en dag!), vi upplevde de gigantiska träden i Yosemite. Vi njöt av att köra nercabbat längs Highway 1 och det var riktigt kul att träffa min “familj” från tiden då jag bodde i USA. Mest av allt var det ett fantastiskt äventyr att dela med min nye make.

I San Francisco, med Alcatraz i bakgrunden

I San Francisco, med Alcatraz i bakgrunden

Möhippats. Inför bröllopet undrade jag om jag skulle få någon möhippa – så många kompisar har jag inte och frågan var om någon skulle orka – men det gjorde de, och det blev den bästa möhippa jag kunnat tänka mig. L lurade i mig att vi skulle åka segelflyg (han skulle åka segelflyg, men inte jag), och mina vänner och då blivande svägerskor “kidnappade” mig från hotellet där L och jag åt frukost. Jag fick börja med att sjunga in tre låtar i en riktig studio och sedan var det lunch. På eftermiddagen kastade vi oss in i mörkret på LaserDome och jag blev genomsvettig eftersom jag var klädd i en kanindräkt och det var hur varmt som helst. På kvällen, efter dusch och ombyte, åt vi god middag på restaurang. Jag var och är så glad över min möhippa.

Precis blivit överraskad...!

Precis blivit överraskad…!

Sagt farväl till Tara. Samma dag som jag fick reda på att jag klarat stadietentan med 1,75 poängs marginal var jag tvungen att låta Tara somna in. Jag saknar henne fortfarande.

Tara

Min vackra dam.

Skrivit stadietentan. Och klarat den.

Skrivit T6. Och fått det godkänt. Gjorde “köldstudien” under våren och fortsatte sedan med annan forskning under sommaren.

Besökt London, Mariefred, Stockholm, Jönköping, Barsebäck, Malmö, Göteborg, Uppsala, Qatar (inte i den ordningen). Jag och L åkte till London i maj, en trevlig weekendresa med musikal och god mat och ett par mils promenad. Vi såg “Spamalot” och köpte två fototavlor som numera hänger på väggen. Vi handlade en massa grejer på Primark och när vi köpt alla grejer var vi tvungna att köpa en ny resväska, också på Primark, för att kunna få hem allt. Vi har också besökt en del ställen i Sverige, från Gripsholms värdshus i Mariefred där vi gick på spa och åt god mat, till Göteborg där det var överraskningsfest och senare bröllop, liksom det var bröllop i Uppsala, och vi har så klart hälsat på i våra föräldrars hem i Jönköping, Stockholm och Barsebäck. Vi avslutade året med att åka till Doha i Qatar för sol och bad och energiuppladdning.

Big Ben!

Big Ben!

Mamma, pappa och L.

Mamma, pappa och L i Stockholm.

Jag och K.

Jag och Malmö-K på midsommarfest i Malmö.

Vid middagen.

L och jag i Jönköping.

Hela familjen

Hela familjen på nyår i Qatar <3

L har gjort klart sin AT. Det har gått hiskeligt fort, men nu börjar han ST. Sista blocket var på vårdcentral och även om han trivdes med arbetskamraterna var han glad när det var slut.

Sytt mina första stygn. Mina första stygn på en vaken patient (satte något enstaka stygn under operation för något år sedan) blev en lite söndrig tumme på akuten en sen kväll.

Sydd tumme. By Dr Cosmic. :)

Sydd tumme. By Dr Cosmic. :)

Bakat tårtor. 2013 var året då jag började lära mig baka tårtor. Tills jag gjorde Ls födelsedagstårta hade jag i stort sett bara gjort muffins, men nu började det bli mer avancerade saker. En blå prinsesstårta till Ls födelsedag och senare en hjärtformad tårta till hans sista dag på vårdcentralen, en tårta till Ds födelsedag, och två tårtor till en namngivning. Förutom tårtorna har jag prövat på en massa andra saker – cakepops, ischoklad, praliner, mm. Riktigt roligt har det varit, och L har blivit galen på alla saker jag beställt för att kunna göra så fina bakverk som möjligt…

Annan vinkel :)

Doptårta.

Så här såg den ut inuti...

Rosa hjärttårta till Ls sista dag på vårdcentralen.

Gjort T7. Tentan skrivs på torsdag, förhoppningsvis kan jag sedan lämna denna termin bakom mig. Jag har inte tyckt något vidare om terminen – vårdcentralen i Kisa och infektionsplaceringen i Jönköping är undantagen. Att sitta i en landstingslägenhet i Jönköping har inte varit någon hit, och det har mest varit mörkt och regnigt (utom en dag då det var snöstorm och L fick köra ner och hämta mig eftersom bussarna satt fast).

Övrigt. Som alltid har det varit ups and downs, det har varit bra saker och dåliga saker. Kommer dock definitivt mest ihåg alla de bra sakerna som hänt det här året. Det har varit ett riktigt bra år för mig, för oss.

Några bilder från året som gått:

qatar-liten03

I poolen i Doha.

Mamma och jag :)

Mamma och jag :)

Makarna V på bröllop :)

Makarna V på bröllop :)

Lillebror, jag och L i USA

Lillebror, jag och L i USA

L, jag och lillebror :)

L, jag och lillebror när lillebror kom på besök till Linköping.

Mamma och jag :)

Mamma och jag :)

På bron över Themsen.

På bron över Themsen.

...och sedan slappade vi i Trädgårdsföreningen och orkade knappt ta oss därifrån och hem igen.

Mys.

Kommentera!

Post Navigation