Bortkastad tid med glömska föreläsare

Första praktikperioden för terminen har tagit slut och ersatts av första teoriveckan. Den har hittills inte varit betungande. Igår hade vi 45 minuter föreläsning om malign hypertoni (något vi läste om på T3 och som jag faktiskt kommer ihåg någotsånär) och sedan var vi lediga resten av dagen. Jag föreslog för min basgrupp att vi kunde ha terminens första basgrupp efter föreläsningen istället för att ha den idag och det tyckte resten verkade bra. På eftermiddagen kunde jag sedan bocka av det mesta som skulle läsas till fredagens basgrupp (KOL, astma, och syrabasbalansen). Var till slut så uttråkad av att sitta still och plugga att jag började städa istället. Katten låg på balkongen och njöt av solen och jag tyckte att det var allmänt härligt med ljus.

Idag skulle vi ha föreläsning om vätskeersättning i tre timmar med en IVA-doktor. Det var bara det att IVA-doktorn inte behagade dyka upp. Det är förkrossande ofta det händer. Och jag förstår att det händer – det blir ju ändå absolut noll konsekvenser för föreläsaren som glömmer bort att hen ska ha föreläsning. Det är bara vi studenter som straffas – först med totalt bortkastad tid när vi tar oss till skolan och står och väntar i tjugofem minuter på en föreläsare som aldrig dyker upp, och sedan igen när vi får lediga timmar fyllda av föreläsningen vi redan skulle haft. Det är inte sällan det händer att vi redan bokat upp den tiden med annat, eftersom vi ändå räknar med att kunna följa schemat. Väljer vi då att låta bli att gå på föreläsningen är det ju återigen bara vi som straffas, genom att vi inte hör saker som förmodligen (förhoppningsvis) är viktiga. All the while får föreläsaren sin lön, får boka om föreläsningen till en annan tid som passar hen, och ser inte minsta tillstymmelse till konsekvens.

All heder åt alla föreläsare som faktiskt håller koll på att ni ska ha föreläsningar.

För egen del flyttade jag den träning jag skulle kört i eftermiddags till förmiddagen istället, gick sedan hem och pluggade och åt lunch, innan jag återvände till skolan för att undervisa T2 i blodtryck en sista gång den här terminen. Det var skoj, som det i stort sett alltid är att undervisa.

Och sen kom jag hem och fortsatte plugga. Har konstaterat att det där med att skriva en “innehållsförteckning” på vad som ska läsas den här terminen och följa den när jag ska plugga är effektivt. Jag vet alltid vad som finns att välja på och det känns bra när man kan stryka saker från listan. Idag har det varit pleurit, pneumothorax, dyspné, lungödem, och CPAP som checkats av.

Bara tolvtusen punkter kvar på listan.

Kommentera!

Post Navigation