Bring it on, bitch

Det där lilla uppehållet som är sommaren har kommit och gått. Dags nu att återigen dra på sig skylten där det står “Läkarkandidat”, lägga mungiporna i ett trevligt leende, och försöka komma ihåg allt det där jag glömt över sommaren.

Dags att lägga till kategorin “Läkarlinjen: T9” i bloggen.

Som tur är verkar mina 3,5 veckors semester trots allt ha gjort en hel del skillnad. Jag är faktiskt, för första gången på länge, taggad inför att börja skolan igen. Det var jag inte inför T7, och knappt inför T5. Men nu tror jag trots allt att jag börjar se slutet. När folk frågat vilken termin jag ska börja har kommentaren på mitt svar hela sommaren varit, “Men då är du ju snart klar!”. Och det är väl så. I jämförelse med vad jag tagit mig igenom så är jag faktiskt snart klar.

För er som börjar läkarutbildningen denna dag: välkomna! Njut av nollningen som väntar, det är riktigt roligt. HEL kan ni ta det väldigt lugnt med, ta er tid att komma in i Linköping, i er nya lägenhet/studentrum/whatever, lär er hitta, och framför allt, träffa folk och hitta nya vänner. Det är det nollningen är till för. Jag vet att ni är taggade till tänderna och en bit till att ta itu med de stora, tunga böckerna, men jag lovar, ni kommer att få gott om tillfälle att svära över just de böckerna under de kommande 5,5 åren.

För egen del gäller 1,5 år kvar.

Dags för T9.

Bring it on, bitch.

Kommentera!

Post Navigation