Bröllop, barnfritt, utflykter… semester!

Har haft en fantastiskt trevlig helg. Den började redan i torsdags, faktiskt – inte för att jag numera håller något vidare koll på vilken veckodag det är (med L på semester har jag inte ens hans jobb för att hjälpa mig med om det är helg eller inte), men det stod i kalendern att mamma skulle komma till Linköping då, och det gjorde hon. Sedan vi fick Liten har mamma besökt Linköping fler gånger än hon gjort sammanlagt under resten av tiden jag bott här. Typ.

På torsdagskvällen satt mamma barnvakt medan jag och L för första gången sedan hon kom fick gå ut utan barn. Vi åkte till Norrköping av alla ställen, där jag hittat en White Guide-recenserad restaurang Ardor, som numera heter The Lamp (av oklar anledning). Vi hade en grymt bra kväll där, med fantastisk förrätt och stor skaldjursplatå till huvudrätt. L benämnde det den bästa hummer han ätit, och jag föll pladask för havskräftorna. Vi fick också prata med varandra som vuxna människor utan avbrott av bebis som vill ha uppmärksamhet, vilket var väldigt tacksamt. Trevligt att umgås med sin man, inte bara pappan till sitt barn. Det blev ingen sen kväll, men de timmar vi var iväg var välbehövliga.

Fredagen var lugnare – men vi hade årets kräftpremiär. Det var sol och varmt, så vi placerade bordet i skuggan av ett av träden i trädgården, och hade vår pyttelilla kräftskiva för tre personer där, utan roliga hattar eller sånger, men med massor av kräftor. L hade även slängt ihop en mumsig Västerbottenpaj som blev riktigt bra. E sov genom det hela, så samtliga vuxna fick äta med båda händerna, och just när det gäller kräftor är det definitivt lämpligt.

Mini-kräftskiva!

Mini-kräftskiva!

På lördagsmorgonen åkte vi en kvart tidigare än planerat iväg mot Stockholm. Vi hade tänkt åka åtta, men vi var klara tidigare och E hade somnat så vi körde. Vi åkte först till Ls syster V och fikade och tittade på deras fina lägenhet. De har bott där i två år, men vi har bara varit där en enda gång, samma helg som de flyttade in, så det såg lite annorlunda ut… Efter laddning med kaffe och hallon-choklad-kladdkaka åkte vi vidare mot Värmdö där jag och L var bjudna på bröllop. Mamma var med för att barnvakta E ytterligare en kväll. Vackra brudparet F och T (den senare gammal kursare till L) gifte sig vid en sjö, himlen var knallblå och solen strålade – det var en fantastisk eftermiddag som övergick i en underbar kväll. Maten var jättegod, talen välskrivna och brudparet såg sådär lyckliga ut som brudpar ska göra. Det blev fest hela kvällen och en bit in på natten.

Uppklädda för F och Ts bröllop.

Uppklädda för F och Ts bröllop.

Idag åt vi frukost med brudparet och övriga gäster som sovit över, och sedan körde vi hem igen. Mamma tog tåget hem och L åkte ut och fiskade, vilket är vad han gör om kvällarna nu under semestern.

Även onsdagen var en trevlig dag, nu när jag tänker efter. Jag, L och E gjorde en liten dagsutflykt till Gränna och Jönköping. I Gränna besökte vi Polkapojkarna (enda polkastället man får handla på, eftersom det är Ls gamla arbetsplats), vilket alltid är ett mysigt och smakrikt stopp, och sedan åt vi räkmacka på ett café en bit upp på berget ovan Gränna. Mycket gott, och fin utsikt. Därefter tillbringade vi resten av eftermiddagen hos Ls föräldrar. Deras trädgård är lummigt härlig och innehåller dessutom en massa ätbart – hallon, vinbär, körsbär, äpplen… Mums.

Uppe på berget vid Gränna.

Uppe på berget vid Gränna.

L och föräldrarna inspekterar trädgården.

L och föräldrarna inspekterar trädgården.

Vi försöker göra mesta möjliga av Ls semester och de soliga dagarna den här sommaren erbjuder (det har varit sol varje dag sedan L gick på semester, så han förstår inte vad folk klagar på…) – och det känns som att vi gör ett bra jobb.

Kommentera!

Post Navigation