Bröllop igen :)

För sommarens andra bröllop gick färden till Dalarna, närmare bestämt Falun. Jag har aldrig varit där förr – inte en åttatimmars bilresa man gör överdrivet gärna, känner jag, men bröllop händer jämförelsevis sällan, så varför inte? Det visade sig vara ett klokt beslut, då jag fick vara med på ett otroligt vackert bröllop i underskön natur, träffa nya människor, äta god middag och dansa loss.

Vi anlände till Falun dagen före bröllopet, i fredags. Vi kom sent eftersom vi började resan ganska sent och det är, som konstaterat ovan, en väldigt lång bilresa. M och jag hade dock väldigt trevligt i bilen. Massor av tjejsnack. Väl i Falun hade vi vissa problem att hitta eftersom bruden inte var överdrivet bra på att förklara vart vi skulle, men långt om länge hittade vi till huset. Där blev vi inackorderade i gästhuset och somnade ganska omgående.

På lördagen väcktes jag eftersom M och jag fått i uppdrag att åka och hämta bröllopstårtan på konditoriet i Borlänge. Det skulle vara gjort senast halv elva, så därmed fick jag dra mig ur sängen. Väl vid konditoriet upptäckte vi att det var stängt, vilket ledde till diverse tankar om hur man skulle kunna hinna göra någon sorts ersättningstårta till 80 pers på några timmar, ända tills vi fick veta att det fanns en ingång baktill på huset där det faktiskt var öppet. Fick sju fina tårtpaket att ta hem och de klarade sig faktiskt helt oskadda. Tur att man inte lever i en komedifilm där alltihopa hade blivit gegga på trettio sekunder.

För att fördriva tiden fram till bröllopet blev det sedan en tur in till centrala Falun, vilket föreföll bestå av ett varuhus med diverse butiker (exakt samma sortiment som finns över hela Sverige: H&M, Stadium, Lindex, KappAhl, osv). Jag köpte en bikini, och något hårspänne att ha på bröllopet, samt två par solglasögon. Rea är bra.

På vägen tillbaka stannade vi vid en sjö och beundrade naturen och tog en bild eller fyra.

Vacker natur i Falun

Därefter var det faktiskt tid att göra sig i ordning för bröllopet. Eftersom mitt briljanta jag lämnat klänningen jag använde på förra bröllopet i Linköping senast jag var där, med motiveringen “den behöver jag ju inte igen förrän jag flyttar hit”, blev det en annan klänning, som nog passade det här bröllopet bättre.

Bröllopsfixad :)

Vid fyratiden hade folk samlats på backen och gick ned till sjön, där vigseln skulle ske. Alltid intressant att vara på bröllop där man knappt känner någon – man hälsar på folk, presenterar sig med hur man känner brudparet, och går sedan till nästa och repeterar proceduren. Eftersom det strax framkom att jag och E varit studiekamrater blev den naturliga följdfrågan huruvida jag numera jobbar. På, “Nej, jag ska plugga vidare,” blev det givetvis ytterligare följdfrågor om vad, vilket nog fick till slutgiltig följd att folk generellt tyckte jag var lätt vrickad, som planerar att gå på universitetet i ytterligare nästan sex år. Det är ju inte en helt felaktig uppfattning; vrickad är nog ungefär vad jag är :)

Brudparet anlände i häst-och-vagn, vilket passade omgivningen alldeles förträffligt. Bruden lyste såsom brudar skall lysa, och brudgummen kunde knappt slita blicken från henne.

Fantastiskt vacker plats för vigsel

Brudpar som lyser av lycka :)

Sång, tal och vigsel följde, allt lika vackert som omgivningen. Tal om att en bra relation, ett bra äktenskap, ger utrymme för båda parter att växa som människor. Ett äktenskap innebär ett partnerskap, där man skall vara varandras bundsförvanter, där man talar om allt. (Ett tal under middagen läste dock upp några regler som vid något tillfälle präntats ner av några elvaåringar, där en av reglerna var “Ljug bara när du måste” *s*).

Sång för brudparet

Riskastning på brudparet, vilket ledde till att bruden kunde plocka ris från håret resten av kvällen... :)

Nyblivet äkta par!

Mer pussande, för om det är något brudpar gör så är det kysser varandra...

Toastmaster H och toastmadame M

Då vigseln var över ledde brudparet vägen tillbaka till huset, där alla gästerna fick krama om och lyckönska dem. Därefter började alkoholen serveras, tillsammans med snittar för att hela sällskapet inte skulle bli omedelbart berusade (det kom ju senare ändå, som sig bör på bröllop, vad jag förstått). Efter mingel blev det dags för middag, och vi gick in i “tältet” (läs: paviljong, visserligen inte permanent, men inte det minsta tältlikt). Där väntade en bröllopsbuffé. Denna varvades givetvis med tal och sång. Utdragna middagar som ideligen avbryts av sång och tal kommer för alltid att för mig förknippas med lundensiska sittningar. Maten här var dock betydligt bättre.

Bröllopsbuffé

Även bröllopstårta – de sju tårtor vi hämtat tidigare på dagen – serverades och var utomordentligt goda.

Film från brudgummens svensexa visades, till allmänt skratt och jubel.

När middagen var över plockades borden undan och ett dansgolv skapades. Ett liveband spelade musik och jag blev till och med uppbjuden till dans – mer än en gång! Aldrig varit med om maken :) När middagen var över kunde toastmaster H dessutom slappna av något, vilket var roligare. Dans följde, och även kallt bad där jag gav upp efter fem minuter eftersom jag hackade tänder. Folk med mer alkohol i blodet verkade mindre brydda över temperaturen.

Bröllopsparet försvann någonstans vid halv två-tiden tror jag till sitt hotellrum i stada, och vi andra fortsatte ett tag till. Vid fyra kollapsade jag till slut i säng. Klockan fem blev jag väckt av toastmastern som tyckte att jag skulle önska honom god natt, vilket jag gjorde och sedan fick jag somna om igen. Klockan halv nio tyckte M att vi skulle förbereda hemfärd, så då fick jag inte somna om trots att det var alldeles för lite sömn för min del. Hemfärden påbörjades vid 10.20 och var avklarad vid sjutiden på kvällen. Nu har jag bara en sista lååång biltur kvar den här sommaren och därefter blir det inte mycket bil alls. Ska bli ganska skönt.

Tack till E och N (samt deras familjer som utan tvekan stod för stora delar av organiseringen) för ett fantastiskt vackert bröllop och en riktigt rolig fest. Lycka till med ert äktenskap :)

Kommentera!

Post Navigation