Dagar. År.

Ensam i fem dagar.

Det är konstigt hur man blir beroende av en annan människa. Två och ett halvt år tillsammans och att vara isär är jobbigtjobbigtjobbigt.

Har man ont i hjärtat borde man söka akuten, eller hur?

Idag har jag roat mig med att vara mentor. Jag och E har en av T1-basgrupperna som våra skyddslingar, och vi bjöd in dem på fika och prat idag. Det blev en massa prat, om studieteknik, erfarenheter från livet innan läkarprogrammet, studieuppehåll, nivå man bör ligga på… Jag var aldrig så förtjust i mina egna mentorer, men jag hoppas att de här tyckte att jag och E var trevliga. Tja, E är alltid trevlig. Så funderingen är väl mest om mig. Som alltid.

Jag bjöd på citronmuffins och E hade gjort chokladbollar. De senare gick åt i en rasande hastighet, och muffinsarna försvann till största delen.

Bar fram några kilo böcker och pratade om dem. Om vad man bör köpa och en hel massa om vad man definitivt inte behöver köpa.

Var jag inte där nyss? T1. Var tog de här åren vägen?

Annat: ögonplacering. Imorse skulle vi ha lite annat – en förmiddag på käkkirurgen. När vi kom dit sa damen som skulle ha lite föreläsning, “Oj, vad många ni är!” eftersom vi var 17 studenter. De hade bara två tandläkare vi skulle gå med. Jag bestämde mig snabbt för att gå hem istället. Att gå åtta, nio studenter med en tandläkare – stackars patienter. Det är ju inte kul att ligga och visa upp käften för tandläkaren till att börja med. När jag kom tillbaka för föreläsningen efter lunch fick jag förklarat för mig att det var ett väldigt bra val att gå hem.

Samma kommentar om hur många vi är fick vi även igår. Då hade ett rum bokats som inte egentligen kunde hålla oss allihopa, men de tryckte in fler stolar och sedan blev det varmt och syrefattigt. Vet inte riktigt varför de är så förvånade över hur många vi är. Det är ju inget nytt.

Miljöpartiet tycker att vi ska ha ännu fler utbildningsplatser på läkarprogrammet. Av ovanstående anledning (som på inget sätt är isolerade händelser) tycker jag inte likadant. Vi är redan för många för att få en bra utbildning. (MSF-ordföranden har ett bra svar på saken.)

Fått T6-arbetet slutligt godkänt av tentatorn. Nu väntar jag bara på att få redovisa det. Känns skönt.

Är igenom ÖNH-temat i min repetition tillika start på T7-kompendiet. Har ett gäng bilder jag borde rita, men dålig ork för skolan generellt. Hjälper inte att jag finner ÖNH och ögon nästan helt ointressant, fortfarande.

Kan i alla fall se viss skillnad på ett öga med starr och ett utan med ögonmikroskop numera. Det är mer än jag kunde för två veckor sedan.

Yay.

Kommentera!

Post Navigation