Dagarna som gått

Det blev måndag igen, sådär som det tenderar att bli efter helg. Det märks dock inte särskilt mycket – både jag och L har varit ganska förvirrade gällande vilken dag det är. L har etikkurs just nu som del av forskartjänsten och det är inte någon vidare betungande kurs – det är tre dagar per vecka, eftermiddagar. Själv har jag ett ännu lättare schema med absolut ingenting att göra förutom att skicka en herrans massa mail till mina köldstudiedeltagare och folk på CMIV och annat håll för att få allas tider att gå ihop så bra det går. Det är inte helt enkelt att försöka mecka ihop tjugosex personers schema med en fullbokad MR-maskin.

De senaste dagarna har varit så här: i torsdags jobbade jag på en ganska lugn akutmottagning. Dagen innan hade inte varit lugn – ute var det halt vilket gjorde att det hade trillat in trafikolyckor kontinuerligt, både med ambulans och gående, under flera timmar. På torsdagen verkade folk dock ha lärt sig av sina misstag och jag upplevde det som ett helt vanligt pass. Jag triagerade större delen av dagen, vilket innebär många patientmöten men jag föredrar ändå att vara på något team, då det är roligare att följa en och samma patient under större delen av deras vistelse på akuten.

På torsdagskvällen var det dansövning inför Medicinarbalen nästa vecka. Vi tränade vals i en lokal med ungefär trehundra procent för många människor. Det var dock väldigt roligt att dansa med L.

I fredags var jag ute och gick med K och vi pratade bröllop och annat roligt. Gick till Gamla Linköping och köpte choklad i Cloettabutiken. Fikade sedan på cafét där. Det var nästan folktomt och väldigt mysigt. Efter denna lagom långa promenad satte jag mig åter och jobbade på den där hemsidan jag håller på med just nu. Det går framåt, så pass att kunden igår fick se det första utkastet. Fredagskvällen kan sedan inte kallas något annat än lugn för egen del. Ls puls gick säkert upp en del när han var på hockey och fick njuta av att hans LHC vann stort över HV71. (Vilken koll jag har på hockey dessa dagar. Det är helt Ls fel förtjänst.)

Lördagen var lugn den också. På eftermiddagen, när L varit på spinning i 2,5 timme och jag tränat på Korpen, gick vi till Trädgårdsföreningen och lekte med DS:s ungar och på kvällen kom DS över och vi satt och degade i soffan en stund ihop. Trevligt.

(Okej, och nu byter vi vilken “D” det handlar om, så jag sätter efternamnsbokstäver på folk. Det här systemet att bara använda första bokstaven var bra tills jag skaffade mig ett umgänge där alla har namn som börjar på samma bokstav…)

Igår fortsatte så bröllopsbestyren hemma hos L&DO medan L och L tittade på hockey. De satt och gormade åt TV:n (och senare jublade när LHC åter vann) medan jag och DO satt vid köksbordet och klippte och klistrade ihop nästan trettio inbjudningar till bröllopet. Tre timmar tog det för oss två (och det var efter att jag satt i över två timmar och skar papper i onsdags medan killarna tittade på hockey här), så jag är väldigt glad och nöjd att jag slapp göra alla på egen hand. Fina blev de. Tycker jag. Hoppas att alla mottagarna tycker det också. Band hade vi dock inte räknat rätt på hur mycket vi behövde, så det kommer att bli en tur till stan imorgon för att införskaffa ytterligare 2,5 meter. Därefter kan inbjudningarna göras klara och skickas iväg. Whoo :)

Så det är vad som händer här. Sämre kan man ju ha det.

 

 

Kommentera!

Post Navigation