Dagen före tenta-P

Imorgon börjar tenta-P för min del. Schemat är upplagt på fjorton dagar och jag satt igår och spred ut det över de nitton dagar vi har ledigt för att plugga. Blir ungefär fem dagar i veckan, två dagar ledigt under helgen. Förhoppningsvis blir det bra. Ledigheten blir väl lite lätt relativ; någonstans måste jag få in att hinna sitta och göra histo vid skolans mikroskop. Men jag har en tentagrupp – jag, E och P som kört anatomigrupp under terminen – och det hela känns betydligt bättre idag, efter en natts sömn, än det gjorde igår. Sömn är bra.

Nu ser jag nästan fram emot tenta-P. Det ska bli… något semi-positivt ord jag inte kan komma på, att ta sig igenom allt vi gjort den här terminen och försöka befästa det i min arma hjärna. Den åttonde juni smäller det med skriftliga tentan, den tionde är det praktiska.

Igår var det sista basgruppen för terminen. Till nästa termin byter vi basgrupper, vilket kommer att bli spännande. Vid det här laget är alla väldigt inkörda i hur de kört med sin basgrupp i en och en halv termin och det kommer vara ett gäng krockande viljor som ska komma överens till hösten. Men det är ett senare problem. Igår hade vi en mysig basgrupp med kaka och parfait, och själva plugget tog inte särskilt mycket tid.

Efteråt gick jag och K och åt lunch på annat håll än Cellskapet i skolan. Det är andra gången den här terminen och det är så skönt att komma ifrån skolan och inte ha enbart andra studenter runtom. Tror inte jag och K pratade plugg på hela tiden, det var i alla fall vår målsättning. Sen gick vi på stan en stund, vilket också var skönt även om det småregnade och var allmänt tråkigt väder.

Idag är det förberedelser inför tenta-P som gäller. Ska strax iväg och handla så att jag inte behöver tänka på mat på ett par dagar. Under förmiddagen har jag satt in alla anteckningar i mina två pärmar för T2. Det är en herrans massa papper.

Ikväll kommer L hem och jag ser fram emot det helt löjligt mycket. Ska njuta fullt ut av hans närvaro eftersom han sedan ämnar hålla sig borta till nästa torsdag…

One Thought on “Dagen före tenta-P

  1. Wohoo, here I come! =)

Kommentera!

Post Navigation