Dags för T4

Klockan är 7.34. För 3 timmar och 30 minuter sedan kom jag hem från Egypten och om 40 minuter börjar termin 4. T4. T4?! Redan? Hur i helskotta hände det egentligen? Har visserligen extremt svårt att tro att jag kan lämna T3 bakom mig med Den Där Jävla Tentan (hädanefter DDJT, om alls hänvisad till), men ändå. T4 får jag börja oavsett.

Är trött så att ögonen går i kors eftersom jag bara sovit 2,5 timme. Flygfanskapet hade sönder sin ena vindrutetorkare när vi landade i Malmö och eftersom det snöade i Stockholm fick vi inte lyfta utan att den först fixades. Förutom att det inte alls snöade, varken när vi landade i Malmö, startade från Malmö, eller landade i Stockholm. Tre timmar tog det dem att fixa den där vindrutetorkaren. Efter att ha varit 5 timmar sen till Dubai, 9 timmar sen från Dubai, 8 timmar sen till Dublin, och 4 timmar sen från Egypten kan jag bara börja misstänka att jag inte bör flyga flygplan.

Var dock helt övertygad redan innan jag satte mig på planet om två saker: (1) vi skulle bli rejält sena och (2) L skulle få vara läkare på planet. Båda sakerna hände. En herre i sämre skick satte sig på planet och efter mindre än en timme i luften frågade hispiga flygvärdinnor i högtalarsystemet om det fanns någon medicinskt utbildad på planet. L sjönk ner lite och ville inte riktigt, även om han senare kom tillbaka med rosor om kinderna och tyckte att det på sitt sätt var spännande. Herren i fråga togs om hand av ambulans direkt när vi landade i Malmö. L ifrågasatte vissa saker med den medicinska kapaciteten ombord: dels att man egentligen måste uppvisa någon medicinsk legitimation för att kabinpersonalen ska öppna medicinlådan (vem har med sig sitt läkarleg på semestern?) och dels att det fanns adrenalin och diverse andra mediciner, men ingen defibrillator vilket är vad som verkligen behövts om det blivit ett hjärtstopp på flyget. Eftersom det idag finns defibrillatorer i allt från taxibilar till köpcentra kan man ju undra varför det inte finns på flyg, där hjälp verkligen inte finns snabbtillgänglig.

Sista dagarna på semestern blev lugna och sköna, till skillnad från resan hem. Mera sol och bad, även om L drabbades av en lätt förkylning. Jag har läst ut fyra böcker den här veckan – Vince & Joy, Supernova, Filosofiska söndagsklubben, och Frukost på Tiffany’s. Fascinerande var att samtliga var bra, på lite olika sätt. Den sista (av Truman Capote) är givetvis en klassiker, kanske framför allt i filmformat, och jag förstod inte riktigt poängen med den, men den var snabbt läst och ganska intressant. Borde se filmen vid tillfälle.

Vince & Joy av Lisa Jewel var en regelrätt “två personer träffas som unga, kommer ifrån varandra och snubblar sedan över varandra alltmedan livet går vidare, tills de till slut blir tillsammans”-bok, med helt okej karaktärer. Som alltid satt jag och slog huvudet i väggen med jämna mellanrum, när idioterna vägrade bli tillsammans utan på olika sätt “missade” varandra stup i kvarten. Ändå en söt bok. Supernova av Marika King hade för min del många igenkänninsfaktorer – en tjej, insecure overachiever, som arbetar tills hon går in i väggen, har ett förhållande med en gift man, och som till sist inser ihåligheten i sitt liv. I början av boken får hon jobb på finaste konsultfirman och jobbar därefter 80-timmarsveckor, svassar runt jorden och stiger i graderna inom företaget. Den är välskriven för att man märker hur det ohälsosamma beteendet kommer smygande allt mer, även om huvudpersonen inte inser det. Filosofiska söndagsklubben av Alexander McCall Smith (samme man som skrivit Damernas detektivbyrå) blandar ett “lugnt” mordfall med frågor om etik och moral på ett väldigt stillsamt sätt. En bok man kan ha på en regnig söndagseftermiddag eller för den delen i en solstol och vars frågeställningar man kan fundera på en stund efteråt.

Nu, skola.

2 Thoughts on “Dags för T4

  1. Haha, den där akronymen DDJT låter bekant! Skriver själv på teh infamous DDJA (Den Där Jävla Avhandlingen). Men ni verkar iaf haft en härlig semester!

  2. admin on 23 January 2012 at 18:20 said:

    Vi har haft en fantastisk semester – tur det så att man orkar med DDJT och allt annat :)

Kommentera!

Post Navigation