Dags för T7

Imorgon börjar skolan. Klin. Klinikterminer. Praktik. Ut på riktigt. Det där man har längtat efter, alla de där gångerna man suttit med näsan i böckerna.

Utom att jag inte alls har lust nu.

Jag ser inte fram emot de två första placeringarna, som för min del är öron-näsa-hals och ögon här i Linköping. De har dåligt rykte om sig om att vi är alldeles för många studenter på för få läkare, och därför lär man sig inte så mycket. (Det är därför man inte kan utvidga läkarutbildningen hur som helst – pre-klinterminerna är väl inte så farligt (utom att vi inte får plats i föreläsningssalarna), men på klin är ju tanken att vi ska lära oss det praktiska av att vara doktorer. Då funkar det inte att stå åtta pers runt en patient och en efter en titta denne i öronen, eller liknande.). Jag är inte heller särskilt intresserad av någotdera fält.

Det kanske blir bättre än jag tänker mig.

Mest av allt är denna opepphet nog på grund av att det är termin tjugo. Man blir ju trött, till slut.

Andra praktikperioden blir först två veckor på Kisa vårdcentral vilket jag hört gott om från en läkare som jobbat där, och sedan blir resten av terminens placeringar i Jönköping. Jag önskade så, för att få så bra placeringar som möjligt. Man är betydligt färre studenter per avdelning där.

Fikade hos E (med hennes två nya sockersöta kattungar – jag saknar kattungar…) och pratade kommande skola och som tur var är hon mer pepp än jag. Förhoppningsvis smittar det.

I övrigt har jag och L roat oss med Transport Tycoon. Ja, det där gamla spelet från typ 1995 som var 4 MB stort och helt fantastiskt. Det finns som open source-variant som funkar med dagens operativsystem, och det är alldeles förskräckligt beroendeframkallande. Många timmar blir det och när man vill sluta tänker man, “Jamen, jag ska bara…” och sedan är man fast i en halvtimme till – minst. Briljant spel. Förra gången blev L tvungen att avinstallera det från datorn för att inte spela bort sina dagar. Med tanke på att han har AT-tenta på fredag hoppas jag att han kan hålla fingrarna i styr denna vecka.

Igår provade vi tango. Det var väldigt roligt. Vi var också på cirkus Brazil Jack med familjen S. Också roligt.

Kommentera!

Post Navigation