Dags igen

För exakt ett år sedan satt jag och svettades i tentasalen med det som nog, av alla fyrtiotalet tentor jag skrivit, var den svettigaste av dem alla. Några veckors nagelbitande senare fick jag tentaresultatet – godkänd. Jag pustade ut och tänkte, “Åh, vad skönt. Ingen tenta på ett helt år.”

Nu är man där igen – dagen innan tentan. På så många sätt är den jobbigare än själva tentan. Det är dagen då man sitter och tittar på sina anteckningar och suckar, dagen då man inte orkar längre, och dagen då man vet att man hade kunnat plugga så mycket mer. Under terminen, under tenta-P, förmodligen under sommarlovet också bara för att. Det där med att prioritera att sova, ta det lugnt, träffa vänner och familj, göra roliga saker, vad är det denna dag då man bara vet, så väl, att man kunnat plugga mer?

Aja. Jag har faktiskt inte särskilt mycket ångest den här gången. Nästan ingen. Någonstans känns den här tentan väldigt mycket mer överkomlig. Klarar man inte den på första försöket så gör man det på andra, hoppas jag (tja, jag hoppas ju på att klara den på första, men you know what I mean). Det är svårt att veta baserat på att göra extentor hur svåra tentorna är. Om de frågar om meningit och vilken antibiotika jag vill sätta in och jag säger något annat än det som det står i svaret, är det då möjligt för mig att få poäng ändå om jag argumenterat för min sak? Sen kommer det andra frågor, som vilka anatomiska strukturer i benet som skulle kunna vara frakturerade då man fått en zygomaticusfraktur som jag bara inte alls kan, men det får man ju ta. Det är alltid nåt man inte kan. La till de två sidorna från T5-kompendiet till T7-kompendiet också när jag läst det tentafallet i alla fall.

Kompendier, ja. Nu över 200 sålda (totalt, av alla – T3, T4, T5 och T7). Det är roligt. Fått lite respons av några om att de är bra, men jag är lite nyfiken: av er som köpt dem, är det något ni saknar i dem? Som är dåligt? För den delen, saker som är bra? Saker som det borde vara mer av? Jag gör dem ju i första hand för min egen skull, men sedan jag började sälja dem är det ju klart att jag har det i åtanke också. Feedback tas tacksamt emot.

Snart sista tentagruppen. Genomgång av nån gammal tenta, från början till slut. Baserat på föregående terminer så borde den sista tentan jag och E gör gå totalt åt skogen så att vi inte har något självförtroende till imorgon. Får se om mönstret följs.

Har ni någon tumme ledig får ni gärna hålla den imorgon.

 

Kommentera!

Post Navigation