Den där viktiga bokstaven

Terminsledningen för termin 9 hade sagt att tentaresultaten eventuellt skulle dröja tills imorgon, men imorse lagom till basgruppens slut fanns de där på Studentportalen. Några få små bokstäver – SLP9, slutprov T9 – och sedan den där viktiga bokstaven: G.

Hämtade ut tentan efter lunch. Poängen var inte sammanräknade – andra fallet var inte alls summerat – så jag satte mig och gjorde det. Blev mer än lovligt förvånad när jag insåg att det var mitt bästa tentaresultat hittills på läk, eventuellt i min universitetskarriär. Så det var ju trevligt. Och 90% på ortopedifallet var nice att visa upp för L, som inte tror att han fick så höga poäng på sitt ortopedifall en gång i tiden…

Så nu får man säga T9 – check. Färdigt. Done with.

Fokus på T10.

På hjärnan och olika fel som kan uppstå (psyk och neurologi) och på gamlingar (geriatrik). Nästa vecka börjar placeringarna och jag ska hålla till på Johannelunds vårdcentral. Det är ett trevligt ställe.

Helgen passerade ganska lugn. Pluggat en hel del, T10-kompendiet redan många sidor. Ligger i fas med att skriva in föreläsningsanteckningarna i kompendiet, vilket känns skönt. Gick en lång promenad med L och köpte varsin semla, årets första, som vi mumsade i oss när vi kom in igen. Idag har snön vräkt ner, så vi njöt av varsin kopp varm choklad när vi kom hem. I lördags bröt vi lite mot traditionerna när vi var hos familjen S och åt kräftor. Inför flytten vill vi tömma frysen så mycket som möjligt, och två kräftpaket behövde ätas upp…

Första veckan på T10 avklarad och det är också dags att börja översiktsplugga inför bildtentan. Det är ungefär allt vi läst på hela utbildningen på en enda tenta, så det blir… spännande. Eller något annat ord som kanske inte är riktigt lika positivt laddat. Jag och E har ett pluggschema som sträcker sig från den här veckan till vecka 20. Wheiiii.

Och samtidigt säljer kompendierna som smör i solsken. Om nu smör säljer i solsken. Hoppas ni uppskattar dem, ni som köper! :)

Kommentera!

Post Navigation