“Du är inte vitbälte egentligen, va?”

Idag var det judo igen. Jag skippade ju förra veckan på grund av skada, så det var två veckor sedan jag var där. Såg fram emot det, med en förhoppning om att det skulle vara bättre än förra gången. Det var det, mest bara för att jag fick en bättre träningspartner (samme kille som för… tre (?) veckor sedan). Allt blir så mycket roligare med en uke som dels vågar bli kasta och dels när han är tori också vågar kasta mig.

Efteråt frågade jag tränaren vad kravet var för att få vara med på passet innan, ett konditionspass för något högre graderade. “Att man kan falla utan att skada sig,” sa tränaren. Det kan jag, vilket jag också sa till honom, varpå han tittade på mig, ryckte på axlarna, och sa att jag var välkommen om jag ville. Så nästa vecka ska jag dit kl 19. Får se om det blir en timme eller två timmar då, men första timmen blir åtminstone roligare tekniker. De körde en kata guruma då en seio nage inte fungerade (om jag minns rätt), vilket var kul att se eftersom vi i jutsun bara har kata guruman mot strypgrepp och aldrig från någon form av grundfattning.

På n00b-passet körde vi fallteknik efter uppvärmningen, som vanligt. Även hjulningar och kullerbyttor. Det är mer fallteknik än på aikidon på Renshin, vilket nästan är imponerande. Nästan.

Sedan ne waza, först bara med visat kesa gatame och sedan lite faktisk mattbrottning. Motståndare nr 2 som jag körde med sa efter en minut, “Du är inte vitbälte egentligen, va?” Vilket jag tar som god kritik :)

Sedan lite stående tekniker – variant på o goshi och morote seio nage. Den senare begrep jag inte namngivningen på och läraren kunde inte svara på varför det hette så. Morote – med två händer, med båda händerna, dubbel. Ingenting i tekniken var dubbelt upp eller ens användning av båda händerna.

På det hela taget ett godkänt pass. Ska köra på torsdag också tänkte jag; då är det också ett sånt där konditionspass om jag minns rätt. Lite mer fysiskt krävande, vilket är bra för jag blir inte särskilt trött av nybörjarpassen.

Kommentera!

Post Navigation