En förhäxad basgrupp

Basgruppen jag går i förefaller vara under en förbannelse. Eller något. Den bestod från början av åtta personer från olika program.

Idag var vi fyra.

Förra veckan, på torsdagen respektive fredagen, hoppade två personer av. Den andre fick vi veta precis innan storgruppsseminariet där vi skulle hålla en presentation, men som jag skrev i fredags blev det okej med lite improvisation.

Nu är en person på semester i en dryg vecka, så hon missar tre tillfällen, och idag var ytterligare en sjuk. Så, fyra. Vår basgruppshandledare såg inte helt nöjd ut över detta faktum, även om vi gör det bästa av situationen. Det går av förklarliga skäl snabbare att arbeta igenom scenarion när man är färre – det är helt enkelt färre personer som skall ha åsikter om allting. Idag när det handlade om etik i allmänhet och dödshjälp i synnerhet var det extra skönt att inte vara åtta personer som skulle debattera det.

Efter basgruppsarbetet satt vi fyra i basgruppen kvar, sans handledare, för att diskutera vårt ämne inför fredagens storgruppsseminarium. Det skall handla om hälsa. Ämne får vi välja själva. Efter en ganska lång diskussion där diverse småtråkiga ämnen föreslogs och kastades bort landade vi till slut på alkohol och dess hälsoeffekter, vilket vi hoppas kan göras som en intressant presentation. I fredags fick vi lite kritik för att vi var för tråkiga (vi hade ingen sketch eller liknande i vår pres, vilket alla andra hade).

Tagit det lugnt under eftermiddagen. Börjat titta på en Blueray-spelare eftersom min DVD-spelare tydligen inte överlevde resan upp; den totalvägrar att spela skivor alls och står bara och burrar. Den andra DVD-spelaren jag har är jag dels oförtjust i eftersom den inte spelar DVD:er från alla regioner och dels eftersom för att få ljud i den måste jag koppla in en massa sladdar till förbannelse och det vill jag inte ha. Tittade på ett antal 2.1-hemmabiosystem – två högtalare istället för fem verkar såå mycket mer lagom. Och en Blueray istället för DVD-spelare är mest eftersom det inte skiljer särskilt mycket i pris och förr eller senare lär även jag övergå till Blueray. Men vi får se. Jag tittar inte på film så mycket att det är hysteriskt viktigt, men det hade varit trevligt att kunna titta på mina DVD:er…

Har kommit igång med lite löpbandsträning nu. Sprang faktiskt ordentligt ungefär 1/3 av tiden jag stod på bandet idag. Resten av tiden gick jag i bra tempo med ganska okej lutning på bandet. Yay me. Samtidigt är det en udda känsla när jag kommer ut från gymmet. Eftersom det ligger smack i mitten av sjukhuset så går jag ju automatiskt genom sjukhuset på ett eller annat sätt för att komma därifrån. Det känns så skumt att komma som nytränad och kärnfrisk, när man ser människor överallt som inte alls är friska. Men det gör mig mest bara mer tacksam över min kropp och min hälsa.

Kommentera!

Post Navigation