En helg i London

Förra helgen var jag och L i London. Vi tog långhelg och åkte redan i torsdags, så det var flera sköna dagar i varmt väder med god mat.

(Pappa tyckte att jag skulle börja mikroblogga och då kan man sammanfatta det ungefär så här: Gå, gå, gå. Fantastisk mat. Sol. London city. Les Mis för pappa och L. Om ni tycker att mikrobloggar är da thing så kan ni ju sluta läsa nu, för det var ungefär så.)

På torsdagseftermiddagen gick mamma, jag och L promenad längs Themsen och åt middag hemma. Pappa var fortfarande iväg på någon affärsresa, men vi hade det alldeles utmärkt trevligt ändå. Jag har inte varit i mammas och pappas nya Londonlägenhet, så det var kul att se.

Pappa kom hem till fredagsförmiddagen, men innan dess hann vi andra tre med både frukost, promenad och lite shopping. Hittade snygga linneskjortor och byxor till L på M&S, och jag fick en klänning. När pappa sedan joinat gruppen gick vi längs Themsen till Kew Gardens, aka mamma och pappas vääääldigt stora trädgård. Kew Gardens är en stor park med massor av växter och blommor och några påfåglar. Vi gick i Rhododendron Valley, såg den vackra japanska trädgården med löjligt välkrattat grus, och tittade på örtträdgården. En av påfåglarna visade sig från sin bästa sida.

Rhododendron.

Rhododendron.

Den japanska trädgården med välkrattad grus istället för vatten.

Den japanska trädgården med välkrattad grus istället för vatten.

L och pappa i Kew Gardens.

L och pappa i Kew Gardens.

Påfågeln visade upp sig så fint!

Påfågeln visade upp sig så fint!

På kvällen åt vi på en mycket trevlig restaurang, alldeles ljuvlig mat med fantastisk service. Huvudrätten för min del var hjortfilé – jag beställde in en andra portion eftersom det var så galet gott…

Till lördagen hade mamma köpt biljetter till London Eye. Varken pappa, jag eller L hade åkt den innan trots att den förstnämnde bott i London en gång innan och jag varit i stan ett stort antal gånger. Ungefär som att jag bott en timme utanför Los Angeles i ett år men det tog mig till vår bröllopsresa innan jag såg Hollywood-skylten på nära håll. Det regnade under förmiddagen, men lagom till att vi åkte upp sprack det upp och blev fint. Vi såg väldigt långt.

Vi gick genom stan, åt lunch på ett ställe som jag och L åt middag på när vi var i London för två år sedan, och sedan gick L och pappa för att se Les Mis. Jag och mamma fönstershoppade vår väg genom London – för första gången gick jag ut från billighetsaffären Primark utan att ha köpt något alls. Sedan letade vi efter ett trevligt kafé med a) bekväm inredning och b) varm choklad på menyn. Det var lättare sagt än gjort. Långt om länge slog vi oss till slut ner på ett Joe and the Juice som i alla fall hade a, men inte b – blev juice istället. Och people watching, för stället visade sig vara ett böghäng med allsköns Individer med stort I. Hippies, western-inspirerade snubbar med långt hår, och lite senare nån tjej med mycket hår, mycket platå på skorna, och mycket lite kläder… Vi avslutade sedan kvällen med en något enklare middag än dagen innan, med pojkarna som kom tillbaka från musikalen.

Vid Trafalgar Square.

Vid Trafalgar Square på väg mot T-banan hem.

På söndagen hann vi med ett besök till i Kew Gardens och jag och L fick en stund i swimmingpoolen som hör till området där mamma och pappa bor. Skönt innan flyget hem, som gick smidigt och förhållandevis snabbt. Praktiskt att landa i Linköping istället för Stockholm – en bilresa med Ls bror hem, istället för x antal timmar på tåg som förmodligen ändå inte hade gått…

En mycket trevlig helg!

Kommentera!

Post Navigation