En helg med utflykter

Helgen har varit väldigt lugn och mysig, med en hög upplevelser. Eftersom vi för tillfället har tillgång till bil föreslog jag att vi skulle ta oss ut och besöka ställen vi normalt inte tar oss till, vilket L tyckte var en bra idé. Jag gav honom fria tyglar att hitta på ställen, eftersom han känner till Linköping bra mycket bättre än jag förmodligen någonsin kommer göra – han har trots allt växt upp här.

Vi började dock med att på fredagskvällen inviga den här säsongen av Bosses-glass. Lakrits och nötkrokant för mig, lakrits och cookies ‘n’ cream för en lycklig L. Nope, inte det minsta LCHF, men fan så gott. Och man måste njuta av livet med glass ibland.

Lycklig L med Bosses-glass.

På lördagen, efter att ha sovit ut, tog vi så bilen ut. Första stoppet blev Vreta kloster. Det var helt folktomt och lugnt, så vi strövade omkring i solskenet och tittade på murar från 1100-talet och fascinerades över att man redan då kunde bygga så pass bra att det håller nästan tusen år senare. Vi gick också omkring bland gravstenarna, där de äldsta är från sent 1700-tal och de flesta av stenarna har någon sorts titel – allt från “Civilekonom” till “Greve” och andra, betydligt konstigare, titlar. L tyckte att det var något som borde återinföras och lät meddela att på hans gravsten ska alla hans titlar finnas med.

Vreta kloster i strålande sol.

Efter Vreta föreslog L en tur till Ljungsbros stora Cloetta-fabrik. Ingen av oss har varit där tidigare så varför inte? L tittade på mig som om jag hade två huvud när jag muttrade om att vi inte borde köpa godis, eftersom “man kan inte åka till Cloetta utan att köpa godis!” Sagt och gjort; vi kom därifrån med något kilo.

Like a kid in a candy store. Oh, wait...

Vi införskaffade också tre Pez-figurer med tillhörande godis, åt Ls syskonbarn. Som avslutning på vår tur åkte vi hem till D och gav barnen dessa Pez (med Lejonkungen-figurer), till barnens stora lycka. En av tvillingarna satte i sig sina godisar i en alldeles rasande hastighet, så mycket att vi undrade om hon överhuvudtaget smakade på dem.

Efter det besöket blev det till att skynda hem eftersom L skulle på Vätternrundan-spinning. Han kom hem därifrån, glad i hågen, och tyckte sig inte alls vara trött – så han gav sig ut på sin mountainbike i närmare 1,5 timme. Är man galen och galet förtjust i att cykla så är man.

I söndags började L dagen med att cykla i närmare tre timmar med Linköpings mountainbikeklubb, Mera Lera. Jag gjorde det betydligt vettigare och sov. Minns inte när jag sov till tio senast, men skönt var det – att det sedan råkade bli sommartid just då så att sovandet därmed blev till elva enligt den nya tiden, det var ju bara lite dålig timing.

Efter Ls cyklande tog vi bilen igen. Köpte ett paket jordgubbar och ett paket vindruvor på Lidl och körde ut, först till Ekenäs slott. Det är byggt under andra hälften av 1500-talet, så också riktigt gammalt. Traskade omkring där också – det enda som var lite trist är att allt fortfarande är så grått. Ser fram emot om ett par veckor när allting börjat slå ut i grönt igen, det ska bli fantastiskt. Älskar våren med alla dess skira färger.

Ekenäs slott.

Från Ekenäs tog vi oss ut till någon sjö som jag inte har en aning om vad den heter. Där var också väldigt lugnt och inget folk (fast mängder med flygplan i luften ovanför, till Ls stora nöje – han höll koll på samtliga och körde monologer om vad det var för typ av flygplan). L och jag avnjöt jordgubbar och vindruvor i solen och tyckte att livet var allmänt trevligt.

Lugnt och skönt vid sjön.

Vi avslutade helgen med att gå till Ls bror och grilla. Det blev fläskytterfilé, korvar och köttbullar, med en stor sallad och egengjord bearnaisesås. L har verkligen fått in hur man gör den, den är grymt god. En riktigt trevlig avslutning på en riktigt trevlig helg.

Kommentera!

Post Navigation