En mycket bättre dag

Det är tur att dåliga dagar tar slut och att mycket bättre dagar tar vid.

Dagen erbjöd ledighet från skola. Vi får betala ledigheten genom att gå 10-17 imorgon, men sådant är livet. Lediga dagen har spenderats på att i stort göra klart EKG-arbetet som nu är tjusigt utrustat med egengjorda bilder och är ivägskickat för genomläsning. Jag är mest nöjd med bilderna och jag tycker att arbetet har varit riktigt bra att göra eftersom jag lärt mig massor. Detta till skillnad från idiotin vi ska ha imorgon – terminens fjärde seminarium (de döpte en av dem till ‘labbredovisning’, men det var likväl ett förbannat seminarium).

Jag avskyr seminarier.

Det finns inget bra med seminarier. Den viktigaste delen är väl den på läkarlinjen alltid jagade PPH – points per hour – som är så låg att den nog är negativ eftersom man under tiden man organiserar en presentation med sju andra förmodligen glömmer viktiga saker. Så, man inte bara lär sig inget nytt, man förlorar också sådant som borde befästas. Till exempel hade min tid varit bättre spenderad på att repetera olika typer av mediciners verkan i kroppen. De är ganska röriga i mitt huvud. Istället sitter jag och artikelsöker på sömn och depression, inget av vilket egentligen hör till terminsmålen – men just själva sökandet ingår.

Utöver de negativa PPHna är det tråkigt. Det är tråkigttråkigttråkigt med tre timmar presentationer av lika tveksamt motiverad kursare. Och frågan är alltid vad man ska lära sig. Det jag knappt lär mig på tre timmar seminarium är sådant jag hade kunnat läsa mig till på en timme hemma. På stress-seminarierna för ett antal veckor sedan var HPA-axeln det viktigaste. Jag hade lärt mig den på betydligt kortare tid än fem 20-minuterspresentationer med efterföljande frågor och pauser, om jag givits chansen. Men nej, då gör kursledningen möget obligatoriskt…

Anyway, idag. IKEA med K. Ena inköpet blev en ny skolväska, vilket var den stora grejen jag var där för. Ja, IKEA har väskor. Resväskor och skolväskor. De är så snygga som skolväskor nu blir och billiga så klart; det är IKEA. 249 kr, Upptäcka. Det blev också ett uppläggningsfat eftersom jag saknat ett sådant för mina bakverk. 149 kr, 365+. Det vann för att det går att sätta ihop i olika varianter och vill jag inte ha tre våningar behöver jag därmed inte det.

Vi försökte shoppa lite på H&M också men lyckades dåligt; jag köpte en mössa eftersom min nuvarande börjar bli ganska ordentligt sliten. I övrigt kunde vi inte uppbåda ork att prova kläder. Istället blev det en runda till Åhlens, Hemtex, och sist Willys för lite matinhandling.

Kan konstatera att julen är på definitiv ingång; samtliga butiker sålde julsaker. När är det okej att börja julpynta hemma?

3 Thoughts on “En mycket bättre dag

 1. Elin on 9 November 2011 at 21:29 said:

  1 december :o)

 2. Mamma on 9 November 2011 at 22:17 said:

  Till första advent som infaller den 27/11!
  Kram

 3. syster on 11 November 2011 at 15:08 said:

  Dan före dan.

Kommentera!

Post Navigation