Ett härligt dygn

Har haft en underbar liten paus från tentapluggandet.

24 timmar med mamma och pappa i Linköping gjorde att plugget sattes åt sidan och istället fick jag fokusera på mysiga promenader med trevligt prat och sockersöta lamm, och på riktigt god mat på Stångs Magasin. Jag gjorde min första rabarberpaj någonsin (crumble, den blev riktigt god) med alldeles för rinnig (fast det tyckte inte de andra) vaniljsås, och L serverade innan dess sin alldeles egna Caesarsallad.

Pappa och jag har pratat om Boken. (Min Bok, min 200+ A4-sidor långa, 107 300 ord långa roman om en sjöjungfru och en prinsessa i ett slott på ett moln och en drake – någon som vill läsa, jag hoppas att någon kommer vilja läsa den någon gång, det är inte så konstigt som det låter). Pappa har lusläst hela Boken och har skrivit ner tusen små kommentarer och markeringar där han tycker att jag borde fundera en gång till på ordvalet eller utveckla meningen till något mer. Jag har aldrig jobbat med någon bok så mycket som jag arbetat med den här. Förarbete, skrivit, redigerat, skrivit om, utvecklat, förändrat, skrivit igen.

Vi gick en runda i lätt duggregn igår och tittade på tackorna och deras små lamm som nyligen släppts ut på bete i Eklandskapets hagar. De var inte helt med på det där med fotografering – varje gång jag tog fram kameran smet de ut i midjehögt gräs så att det enda som syntes av lammen var deras uppstickande öron.

blogg171

Bääää.

blogg170

Mamma och jag.

På kvällen gick vi till Stångs, där vi åt en trevlig avsmakningsmeny. De har alltid ett vinpaket till avsmakningsmenyn, men det roliga för mig som inte dricker alkohol är att de nu börjat med ett alkoholfritt dryckespaket till menyn också. Så det var väldigt trevligt att inte bara dricka vatten.

Vi serverades bland annat nässelsoppa, lax, en mumsig bit röding, lite lamm, god ost, och avslutningsvis en fyllig chokladefterrätt.

Idag har det inte regnat så efter en ordentlig frukost gick vi ut och gick igen. Tinnerö erbjuder ju en mängd vägar och stigar att gå, så man kan variera promenader där ganska så väl. Blev ett lite ledsamt slut då vi vid stigens kant hittade ett döende litet lamm. Det var övergivet och rörde sig inte när vi kom nära det, men det andades på och kämpade. Jag ringde till polisen, som försökte få tag på ägaren till fåren. Stackars liten.

Förutom det var promenaden väldigt mysig. Landskapen är så vackra nu, så fulla av grönska och blommor i alla möjliga färger.

blogg168

Mamma och L försvinner iväg på långa ben.

Efter lite fläderblomssaft tog mamma och pappa hyrbilen och körde mot Stockholm igen, medan jag åter slog upp min pluggpärm. Idag är det FoF att avnjuta, men det är ett vettigare FoF än vanligt, som jag konstaterat tidigare, så det är mer okej än det brukar, att sitta och läsa och lära sig.

Tre dagar till tenta.

Just det, jag la upp det här också: Ett Exceldokument med läkemedel/behandling, uppdelade på diagnos (diagnoser relevanta för T8). Fritt att ladda ner om någon vill. Har lagt till det på T8-anteckningar-sidan.

Kommentera!

Post Navigation