Fiiiiinsittning

Igår var det dags för höstens finsittning. Playing dressup! Mycket roligt. Att få klä sig fint och sminka sig och locka håret och sätta på sig skyhöga klackar (som gör en längre än de flesta, inklusive en stor andel av killarna…) – massa skoj.

Började dock dagen i mjukisbyxor och en t-shirt. Städade lägenheten och vid tolv-tiden kom min nollegrupp hit för att öva gyckel. Vi övade i fredags också, men behövde mer. Vi hade skrivit nya texter till två låtar, “Fattig bonddräng” och “Superstar”. Den förra handlade började med, “Jag är en fattig etta, går på bidrag och lån…” medan den andra handlade om hur tjejerna ville vara “kinky tjejer” och ligga med läkarkillar, för SG, MedBi och BMA får oss att somna. Mycket roligt hade vi när vi skrev texterna. Dessutom hade båda låtarna en del koreografi så att det skulle vara ännu snyggare.

När nollegruppen gått gjorde jag mig i ordning med locktång i högsta hugg. Det tar tre evigheter (läs: en timme) att locka hela mitt hår, så jag satte i en film samtidigt. Vid halv fem kom K hit och E en stund efter det, och så gjorde vi oss i ordning och blev givetvis übersnygga på alla sätt ^^

Sittningen hölls på Garnisonen, en byggnad på området Garnisonen (där jag bor) som ligger trehundra or so meter härifrån. Lagom avstånd att gå, framför allt senare, kl två på natten då det var riktigt, riktigt kallt. Byggnaden var fin – massa gamla tavlor av generaler och majorer och sånt där, och ett rum som jag snabbt kallade gubbrummet eftersom det var en hög läderfåtöljer och mängder med böcker i bokhyllor längs hela väggarna. Killarna satt med sina glas och såg ut som att de trillat in på 1930-talet, framför allt efter middagen då det serverades whiskey.

Vi hade bordsplacering och jag fick en av våra Fadderister till bordsherre, samt ett antal andra runt om från vår klass och T2 som jag inte pratat med något särskilt tidigare. Det blev helt okej mat – förrätten var bäst; rökt lax med Philadelphiaost – och sällskapet var trevligt. Som sig bör sjöngs det en hel massa. Temat för kvällen var “vårdyrke” eller något i den stilen; tempon var bland annat “mun-mot-mun-metoden”, och… hmh, jag borde minnas bättre, men det gör jag inte.

Min nollegrupp fick gyckla redan vid förrätten, efter att Superfaddrarna varit uppe och gjort sitt. Vårt framträdande gick helt okej och det blev en del jubel, även om det inte gick riktigt lika bra med “Superstar” som det gjorde på repetitionerna. Ironiskt nog var det en liten del av koreografin i “Fattig etta” som vi in i det sista funderade på att skippa, som fick mest skratt.

Utöver min nollegrupp och Superfaddrarna var det också gyckel av nollegruppen Hematologerna, samt Fadderiet och MedSex. Inte oväntat fick MedSex mest applåder, men så är de ju också gyckelexperterna, så livet var ju såsom det skulle vara.

När middagen var över blev det kaffe på ovanvåningen, och därefter dans i den lokal där vi åt middagen. Jag var inte överdrivet förtjust i DJ:n den här gången heller, men en del var kul att dansa till. Roligast var även den här gången när vi körde LÄK-dansen till Billy Jean, ett stående inslag på LÄK-sittningar.

Minglade en del och gick sedan hem mina trehundra meter och kollapsade i säng vid tvåtiden.

Bilder bör komma, ska bara få dem av tjejen som tog bilder under kvällen igår :)

Kommentera!

Post Navigation