Flum-HEL

Idag började HEL-kursen. Hälsa-Etik-Lärande.

Och den är precis så flummig som den låter.

Nu har vi visserligen inte hunnit särskilt långt. En dag in i kursen, närmare bestämt. Men… flum! Kursen är till för att vi ska börja samarbeta med de andra inriktningarna på HU, våra framtida kollegor – sjuksköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, logopeder samt biomedicinska analytiker och medicinska biologer. Vi ska ju ha ett gott samarbete med dem, givetvis. Det är en väldigt bra tanke. Återstår att se om kursen ger oss verktygen till ett gott samarbete.

Kursen är också till för att vi ska börja vänja oss vid PBL. Vi har blivit indelade i grupper och fått förklarat för oss flera gånger om att alla grupperna kommer att arbeta på olika sätt, så vi ska absolut inte stressa om vi frågar någon kursare och det visar sig att de håller på med något helt annat.

Examinationen kommer vara i samma PBL-format. Vet inte mycket mer än det; de byter examinationsform till den här terminen (tidigare har de haft salstenta).

Vi får väl se…

Idag gick jag efter två 45 min föreläsningar. Tröttnade. Jag har hört den informationen innan – “hur man lyckas med studierna” och “mina rättigheter som student” var de två jag skippade och jag känner inte att jag missade något. En kursare sa nu på eftermiddagen, då vi fortsatte med gruppindelning och diverse annat, att hon önskade att hon också gått.

Jag satte mig och läste Döden är förhandlingsbar, vilket jag tyckte var mycket bättre spenderad tid.

Tänkte gå och träna om en liten stund. Dangraderingsträning. Återstår att se om det krävs att man faktiskt ska gradera för att få vara med samt måste ha en uke, eller om det är okej att bara komma dit och köra teknikerna lite grann.

Kommentera!

Post Navigation