Flytt, del två

Efter en del sömn (runt nio underbara timmar) är jag piggare och känner för att fortsätta skriva.

Vi kom som sagt iväg vid halv tolv i fredags. Stannade på Sibylla och åt hamburgare halvvägs upp och jag kan än en gång konstatera att nej, hamburgare är inte min grej (jag tog en betydligt mindre variant än killarnas och åt ändå inte upp). Katterna fick lite luft – inte i att de fick komma ur buren, så pigg på att ta risker är jag inte, men jag öppnade baktill på lastbilen och pratade med dem en stund.

Körde i två timmar till och nådde därefter Linköping. Så snart bilen var uppbackad så nära dörren det bara gick var det till att börja lasta ur. Katterna placerades på balkongen med mat, vatten och toa, och sedan stängdes dörren så att de inte skulle smita iväg nånstans. Killarna lastade upp grejer medan jag sorterade och dirigerade så att allt kom på något så när rätt plats redan från början. Uppbärandet av allt var faktiskt ganska snabbt och effektivt avklarat. Vi tog paus vid sextiden för att hämta stolar som jag köpt genom blocket och sedan skulle vi egentligen besöka IKEA, men de stängde kl 18 så det blev inget av det. Däremot hann jag en runda på Willy’s för att fylla kylen och ha något att lägga i frysen.

Tillbaka hemma (hemma!) fortsatte vi bära upp grejer. Vid halv 9 gav vi upp, hungriga och trötta. Efter varsin dusch tog vi oss till stan där vi efter hänvisningar till slut hittade till den lokal dit Ghingis flyttat. Ghingis är en mongolisk restaurang med buffé. Ät så mycket du vill. Man blandar själv ihop grönsaker och nudlar med kyckling, kött eller fisk, och kryddar det sedan efter eget bevåg. En kock steker maten och sedan är det bara att äta och upprepa proceduren. Killarna åt tills det stod dem ur öronen.

När vi var färdiga gick vi uppåt mot Domkyrkan och fann att de har någon sorts festival här också (Malmöfestivalen är ju i full gång; jag var där i 20 minuter och det var tillräckligt, kan ju sägas). Vi köpte några lotter och hoppades vinna en massa kilo choklad, men ingen lycka där inte. Gick vidare och fann The Ark spelandes med en som vanligt tossig Ola Salo i inte överdrivet mycket kläder springandes omkring på scen. Lyssnade på tre-fyra låtar och gick sedan till bilen och åkte hem igen.

Trillade i säng och sov som en stock till klockan 6.09 på morgonen, då en liten fluga som funnit sin väg in i mitt rum genom fönsterglipan väckte mig. Gick upp, släppte ut den, och tyckte att det var helt meningslöst att gå och lägga sig igen. Mor min hade ju beordrat att en del kartonger återvände till Malmö med vändande J och K, så då fick ju några vara tomma för att det skulle ske. Dessutom skulle killarna bara vara kvar till 12.30 och innan dess ville jag ha en del gjort.

När killarna kom upp vid halv åtta hade jag tömt åtta kartonger eller så. Vi åt frukost och diskuterade vad som behövde göras, varpå J började sätta upp lampor och jag och K åkte till IKEA för att byta mitt lilla bord Lack som mamma och jag köpte här sist, men som hade en hel massa repor och därför behövde bytas. Bytte det och fixade lite skruvar och annat jox som behövdes, samt två ställningar Antonius till garderoben. När vi kom hem bankade K ihop ställningarna tills vi andra var döva :)

Js projekt gick inge bra. Betongväggarna ville inte ge med sig ens lite och efter att ha hängt på borren hade han fortfarande inte kommit mer än tre mm in i väggen. I en annan vägg bröts skruven av… Kontentan av det hela blev två lampor och en gardinstång. Sedan var det dags för dem att åka. Det var förvånansvärt o-jobbigt, men det är förmodligen som med allt annat – längtan efter allting hemma kommer inte direkt, för då är det precis som vilken annan gång som helst vi sagt farväl, utan först efter ett par dagar.

Sedan de åkte har jag sysselsatt mig själv non-stop med att försöka sätta ihop, ställa undan, koppla samman och plocka undan. Här ser utan tvekan fortfarande för jävligt ut, men jag har bara fyra kartonger, ingen av dem full, kvar att packa upp. Katterna har fått lov att komma in, eftersom de spenderade hela förmiddagen med att sitta och pipa ynkligt och titta på mig med stooora ögon. Jag plockade undan det värsta av verktyg och skruvar och liknande och lät dem sedan börja undersöka sitt nya hem. De undrar nog vad i hela friden det här är för ställe. Angel har nu kollapsat i min säng, helt utmattad av allt det nya. Känner igen mig lite grann, men kan också konstatera att jag älskar den här lägenheten.

Bilder kommer när jag hittat sladden för att föra över bilder från kameran och faktiskt orkar göra det.

Kommentera!

Post Navigation