Födelsedag på Liseberg!

Igår var det födelsedag, min tjugosjätte i ordningen. Den firades med roadtrip till Göteborg och nio timmar på Liseberg med vänner och lillebror. Helskoj dag. Påhittet Quick Pass, tydligen nytt för i år på Liseberg, är ett otroligt bra påhitt – genom att köpa biljetter via nätet fick vi också boka tid på de fem största attraktionerna (däribland Balder och Kanonen), och när vi kom till attraktionerna på den utsatta tiden var det bara att gå förbi hela kön. Sparade gott och väl två timmar i kö på Quick Pass.

Vinnaren för dagen var andra åket i Flume Riden. Då pressade vi ner alla fem i en liten båt och stackars S höll på att krossas längst bak när vi drogs uppför backarna. Killarna satt framtill, för att det skulle bli så framtungt som möjligt och därmed så blött som möjligt. Det blev det. Vi blev absolut dyblöta, från insidan av skorna upp till håret.

Dyblöta efter Flume Ride

Kanonen är annars att rekommendera för alla som gillar berg-och-dalbanor. Fantastiskt kul, även om vi nog är lite åt det vrickade hållet när vi står i kö i nästan en timme i regn för att åka en attraktion som varar i trettio sekunder. Men kul var det. Första gången åkte vi längst bak, andra gången längst fram. Längst fram är att rekommendera i just den berg-och-dalbanan (jag brukar annars föredra längst bak).

Sämsta riden var Kållerado, där det inte hände särskilt mycket. Man förväntade sig att bli väldigt blöt men det blev man inte.

Lisebergsbanan var en av de mysigare berg-och-dalbanor jag åkt :) Balder var riktigt, riktigt skoj men den hanns bara med en gång.

Dagens första åk, i Balder!

I Kållerado :)

Framför allt var det en riktigt underbar dag med nära och kära. Radiobilar med kompisar är väldigt roligt – vad annars när man får smasha rakt in i någons sida? Fantastiskt påfund! Men bara att gå omkring – eller att roadtrippa och lyssna på musik från 90-talet (det blev Cotton Eye Joe två gånger och det dansades vilt i baksätet till denna låt på vägen hem, och det blev även en del Aqua… bland annat) – det spelar ingen större roll vad man gör, så länge man gör det med människor man tycker om.

Tack till lillebror, S, J och K för en riktigt underbar födelsedag!

I väntan på radiobilarna...

One Thought on “Födelsedag på Liseberg!

  1. Lillebror on 9 August 2010 at 13:23 said:

    Tack själv, underbart rolig och blöt dag! :D

Kommentera!

Post Navigation