Födelsedagsregn

Regn. Regn! På min födelsedag. Regn i såväl Malmö, Barsebäck, Linköping som Stockholm. Det är första gången sedan hur många år som helst som jag inte haft bra väder på min födelsedag. Sedan dagen då jag föddes har jag haft soliga födelsedagar – det har varit en regel. Vi har skojat om att om man har något viktigt som kräver solsken så lägger man det den sjunde augusti, för då är det garanterat bra väder. Således är jag nu mycket upprörd.

Förra året var vi på Liseberg och det trillade ett par droppar på eftermiddagen, men var i övrigt fint väder. Idag not so much. Vaknade till ljudet av ösregn utanför fönstret. Det började redan igår kväll, då vi satt och åt middag och funderade på att ta efterrätten (jordgubbar, chokladkaka, vaniljglass och chokladsås) på terrassen, men sa nej då det bodde en massa flygmyror därute. Ick. Så vi stannade inne – och två minuter senare öppnade sig himlen. Tur att vi stannade inne, så vi slapp soppa till efterrätt.

Jag och L körde lillebror hem till Malmö efter maten, genom regn- och åskstorm. Vi såg inte särskilt långt och några kraftiga blixtar gick hela vägen ner till marken. Vi har en cabriolet hyrbil över helgen och vi var lite undrande om det uppdragna taket skulle hålla mot den kraftiga nederbörden. Det gjorde den, tacksamt nog.

Idag fyller jag i alla fall år, vilket är trevligt om än onödigt eftersom det innebär att jag blir äldre. När större delen av ens kursare är betydligt mycket närmare tjugo än trettio kan man känna sig väldigt gammal ibland… för jag är helt klart närmare trettio. Oavsett vad så fylls Facebook med “grattis!”-meddelanden.

Eftersom pappa åker till Stockholm ikväll hade vi födelsedagsmiddag igår. Innan jordgubbarna och chokladkakan blev det oxfilé och bearnaisesås tills det stod oss ur öronen (framför allt L och lillebror, som båda borde vara med i oxfilé-ätar-mästerskap). Det var väldigt gott, precis som det mesta min mor gör. I övrigt spenderade jag och L större delen av dagen liggandes vid en liten sjö där L badade och jag vadade, för som vanligt tyckte jag att det var för kallt för att doppa hela mig. Att ligga vid sjökanten var dock mysigt, soligt och varmt.

Idag kommer jag, L och lillebror att fortsätta på temat Kött I Mängder genom att gå till Elysée i Malmö, där de har köttfondue. Obegränsade mängder oxfilé, sex olika såser, samt pommes och sallad (varför nu någon skulle vilja ha det sistnämnda är obegripligt när övriga saker finns, skulle lillebror säga). Det blir en utmärkt födelsedagsmiddag.

2 Thoughts on “Födelsedagsregn

  1. Grattis på födelsedagen! Hoppas att du har haft en fin dag. Inte dåligt att du har haft så många soliga födelsedagar. Jag fyller år i början av april och min fundering kring vädret brukar vara om det ska snöa, regna eller vara soligt. Jag tycker att du skriver väldigt bra!

  2. admin on 7 August 2011 at 22:47 said:

    Tack så mycket! Jag har haft en väldigt mysig dag, trots det annorlunda vädret :) Och tack, det är alltid kul att höra.

Kommentera!

Post Navigation