Föräldrakyssen och andra lärdomar

Har precis tagit mig hem från andra veckan i Västervik. Det blev en ganska kort vecka, då jag åkte dit först på måndagsförmiddagen och gick mellan 13 och 21 istället för att börja 07.30. Gick mitt första jourpass på akuten, vilket var ganska trevligt. Inte så mycket ortopedi, men diverse kirurgiskt. Och två barn, varav den ena hade stoppat upp en bit plast i näsan. Då fick jag lära mig något nytt – “föräldrakyssen” för att få ut grejen ur näsan. Föräldern håller för den näsborre som det inte finns något i, och sen blåser man in ganska häftigt genom barnets mun. Ut flög plastbiten ur ungens näsa, och familjen kunde nöjda och glada återvända hem. Betydligt mera skonsamt än att doktorn ska in och gräva med något instrument.

Tisdag och onsdag har jag gått på mottagning, och haft lite utbildning. Trevligt och lärorikt.

Idag har jag varit på operation. Sett en artroskopi av ett knä (in med en kamera i knät och titta runt), vilket gjorde mig lite lätt illamående eftersom man tittar på en skärm och det rör sig när man kör runt kameran – det är anledningen till att jag inte kan spela majoriteten av alla dator/tv-spel… Andra operationen var en axel som hade en tendens att hoppa ur led.

Annat än praktiken, och lite träning efteråt, händer det inte så mycket i Västervik. Igår eftermiddag var det marknad på stan, så jag tog tio minuter för att traska där och titta i stånden av hemmagjort godis och ullstrumpor. Lite småmysigt. Definitivt höst vid det här laget, blåsigt och löv överallt.

Får se vad helgen bjuder på – imorgon blir det i alla fall plugg.

Och 900 kr insamlade till Läkare Utan Gränser!

Kommentera!

Post Navigation