Första dagen på nytt jobb

Första riktiga dagen på årets sommarjobb idag. Ska analysera 740-ish prover med Eliza-analys. Jag och E sorterade alla proverna för någon vecka sedan, bara det tog ju några dagar. Nu är de fint uppradade i sina boxar och väntar på att pipetteras upp och blötas i diverse substanser för att vi i slutändan ska kunna mäta mängderna av vissa ämnen i serum – leptin, adiponektin, FGF, MMP-nånting, tror jag det var, och tre andra.

Idag gjorde vi första plattan. Jag får hjälp av H, T8:a som gjort denna typ av analyser förra året, nu i början. Det är väldigt bra, eftersom min labberfarenhet är ytterst begränsad än så länge. Vi började klockan nio på morgonen efter att jag varit på KlinFys och hämtat “kiten”, i vilka alla substanser och plattor och annat finns. Dagens övningar tog givetvis ganska lång tid, eftersom vi båda behövde läsa allt både två och tre gånger innan vi gjorde något, och dessutom jobbade vi inte samtidigt utan den ene (H) höll koll på den andre (mig). Först vid tolvtiden var det dags för första pausen, då plattan skulle stå på skakmaskinen och skakas i två timmar. Vi gick och åt lunch och förberedde sedan nya plattor för kommande dagar.

Efter tvåtimmarsinkubationen var det dags för ytterligare tillsatta ämnen och sedan en timme till på skaken, och då gick vi faktiskt ut och njöt av solen istället för att sitta instängda på Farmakologen. Sedan ytterligare ämnen tillsatta, en halvtimme inkubationstid, och så var det färdigt. Klockan var vid det laget närmare halv fem, och jag gick upp till datorn och maskinen som skulle göra analyserna. Det såg till en början ut att gå snabbt – “Det här tar nog inte mer än 45 minuter”, sa hon som handlett mig i programmet – och sedan satt jag där i två timmar. Suck. Tog en evig tid.

Jag har inte en aning om vad proverna faktiskt visade. När körningen till slut var klar sparade jag det hela, körde tvätt-grejen i maskinen, och sedan gick jag hem så snart det bara gick.

L väntade på mig när jag kom ut i solen. Vi gick ut på en promenad (tanken var från början en joggingtur men vi orkade bara inte) och sedan var klockan halv nio, ungefär, så vi fick fixa lite middag och nu är klockan snart dags att sova.

Så får man en dag att bara försvinna.

Kommentera!

Post Navigation