Första sommardagen

Söndag kväll. Första sommardagen (men tyvärr inte sommarlovsdagen), känns det som – det har ju varit 25+ grader ute. L och jag har varit i stan och införskaffat nya shorts till honom och ätit Ben ‘n’ Jerrys, och sen har vi varit på husvisning och varit hos D och P och deras tre små vildingar. På det hela taget en väldigt trevlig dag. Jag varvade dessa utflykter med läsning om prostaglandiner och arakidonsyra och annat jox. Alltid trevligt.

De första två dagarna av tenta-P är gjorda. Det var mestadels FoF, och lite kost och sånt inslängt. Medan FoF faktiskt gick riktigt bra när jag och E körde tentagrupp var kosten desto svårare. Jag orkar inte läsa 300 sidor nutritionsbok för att lära mig exakt hur många gram järn vi har i kroppen. Det är helt enkelt så att om det är det som får mig att kugga, så får jag väl kugga. Några av FoF-frågorna var återkommande och efter någon upprepning lärde vi oss precis vad de var ute efter i svaret. Om de frågorna kommer blir det lätta poäng (men det gör de säkert inte…).

Förhoppningsvis blir resten av tenta-P något mindre tungt. De första två dagarna kändes enormt långtråkiga och det är inte produktivt för att lära sig. Å andra sidan är nu det tråkigaste över och vi kan fortsätta med hunger, fetma och malnutrition. Det är mer svårt än tråkigt i alla fall. Nästa tentagrupp är inte förrän nästa helg, så veckan kommer att gå till dels egen inläsning och dels färdigställande av mitt kompendium.

Kompendiet, ja. Mitt monster. Mitt lilla monster som blivit ganska stort. Och ganska färdigt.

Innehållsföreckning.

Nu 162 sidor; två är ännu inte skrivna (reumatoid artrit, nästa veckas basgruppsfall). I övrigt börjar jag bli ganska nöjd… Vill inte veta hur mycket tid jag lagt på det. Alldeles löjligt många timmar, är lätt att gissa. Den här gången har jag inte hållt mig helt till förra terminens regel om att göra alla bilder själv, för i vissa fall orkade jag verkligen inte och i vissa fall går det inte (histobilder går inte att rita). Jag ska skriva reumatoid artrit också, troligtvis imorgon, men efter det finns T4-kompendiet tillgängligt för köp (50 kr). Den högupplösta PDF:en är 37 MB stor, så jag skickar med Sprend om nu någon vill ha det (finns en lågupplöst variant också, den är typ 11 MB eller nåt).

På tal om saker som inte alls är tenta-P eller T4 eller läk har nu mangamålet godkänts för prövning av HD. Det är dumt på en hel massa nivåer och om jag kommer ihåg det ska jag kanske skriva om det efter tenta-P. Sammantaget kan man dock säga så här: handlingar görs brottsliga för att det finns något (person, sak, land, whatever) skyddsvärt. Så blir frågan, vem i hela friden är skyddsobjektet när någon fälls för innehav av manga-porr? Det är tecknade figurer. Figments of someone’s imagination. Och dessutom manga, inte bara vilka teckningar som helst, utan manga, där alla är barnlika, med gigantiska ögon, pyttemunnar, hårfria, perfekta kroppar. De är ingen, de är fantasi. De har inte känslor, kan inte göras illa. Ska vi verkligen börja straffa folk för fantasier där ingen råkar illa ut? I så fall är jag rädd för att majoriteten av människor i världen förr eller senare borde fängslas. Så även om det lutar åt att HD bötfäller så tycker jag att (a) de borde fria, och (b) det borde finnas bättre saker för åklagare och polis att göra, än att utreda den här typen av mål.

Kommentera!

Post Navigation