Fortsatt flum

Jag är rätt säker på att någonstans i antagningsprocessen till läkarprogrammet finns det en selektion på utseende. Det är inte möjligt att ett program får så väldigt många väldigt söta tjejer på en och samma utbildning annars. Unga, söta, intelligenta, peppiga. K, you’d have a field day sorting through them.

Igår började Cellstrimman. Det är vår repetitionskurs i cellbiologi. Den är frivillig, men rekommenderas ändå, framför allt för dem som inte kommer direkt från gymnasiet. Jag kommer tekniskt sett direkt från gymnasiet (basåret är ju motsvarande gymnasiet), men jag tycker att den repetition kan vara bra ändå. Man skall vänja sig vid engelsk litteratur, vilket jag inte är främmande efter all psykologi (juridiken var dock nästan uteslutande svensk), och man ska komma ihåg vad kolhydrater är uppbyggt av. Och sånt.

Efter det fullständiga flummet på HEL var det ganska skönt att göra något som kändes lite naturvetenskapligt. Dock var det mest en fråga om att luta sig tillbaka och lyssna på övriga i basgruppen, för ja jefflar vi har A-människor på läk. Inte det minsta oväntat, men ändå. Wow.

Idag blir det grupparbete. Vi skall fortsätta med flummet på HEL och på fredag blir det storgruppspresentation varvid vi skall hålla ett föredrag på någonstans runt 20 min. Föredraget får gärna vara ett skådespel eller något liknande… Cellstrimman skall examineras på samma sätt om ett antal veckor. Ja, det är lite dagisfasoner över det hela. Men det kanske är roligare än att lyssna på vanliga presentationer?

Kommentera!

Post Navigation