Fortsatt julfirande och sånt

Hemma igen. Ögonen går i kors av trötthet trots att timmen inte är sen – det blir så när man sitter på ett tåg i några timmar för att ta sig från Skåne till Östergötland (Öschötland, kanske det ska uttalas, med tanke på hur mysko saker och ting uttalas här? – flummig tanke från ett flummigt huvud) och vädret utanför fönsterna i bästa fall kan beskrivas som grått. Eftersom termometern visade plusgrader i lagom mängd kunde inte ens SJ hitta på någon anledning att göra tåget sent, så vi ankom precis när vi skulle till Linköping.

På annandagen åkte jag och pojkvännen från Jönköping till Lund och där mötte min lillebror oss i hatt och allting. Kördes till Barsebäck och mammas och pappas mysiga lilla “sommarhus”. Efter kramkramheeeeej åt vi lite vörtbröd (mums!) med rödbetssallad och ost, och så fanns det köttbullar och lax och julskinka och annat gott. Fortsatte sedan med en heeelt typisk golfrunda. På annandag jul. I Sverige. Jaja. Det var tredje rundan golf mor och bror spelade på tre dagar, så det kan väl konstateras ha varit en ovanligt varm jul. Marken var dock så soggigt blöt att mullvadarna kom upp kippandes efter andan – de stackarna håller på att drunkna under jord.

På kvällen blev det inte julmat utan lax med fyllningar. Inte fyllning, utan fyllningar, för lillebror och jag har inte samma favvo-fyllning och då gör mamma båda våra favoriter. Hon är väldigt snäll. Det blev en mysig middag som följdes av julklappsutdelning. Mamma fick sin ljusstake, pappa “utmaningar” (båda presenterna från Kanevad i Gamla Linköping), lillebror 1,75 kg godis från Cloetta. Själv fick jag köksgrejer, underkläder, och krämer från England. Det mesta var sånt jag bett om; mamma åkte till London tidigare i höstas och hudkrämer är betydligt billigare där än här, så hon köpte en hög. Hade beställt hudvård även till L så han fick ett likadant paket som lillebror tydligen fått någon dag tidigare. Den moderne mannen vet att hudvård är viktigt. (Pappa är mindre modern och har aldrig fattat poängen, trots att han är gift med en kvinna som dyrkar krämer.)

Tisdagen bjöd på en tur till stora, moderna (not) köpcentrat Center Syd som kanske inte är så fräscht men det hade en hel massa rea. Dessutom var det tacksamt lagom lite folk där, till skillnad från till exempel Nova Lund där det var kö för att komma in. En tusenlapp senare hade jag nya jeans, ett gäng tröjor, en kofta, mjukisbyxor och pyjamas. L nöjde sig med sex par strumpor, vilket jag visserligen var nog så tacksam över eftersom det av hans gamla strumpor snart bara finns trådar kvar. Vädret lyckades under shoppingturen bytas från ösregn och hård blåst till strålande sol.

På kvällen, efter att L bakat bröd och mamma gjort lövbiff till middag, tränade L och mamma spinning. L har velat “möta” mamma i spinning sedan han började på det och de verkar ha haft riktigt skoj. Mamma var djupt imponerad över mängden motstånd L kunde lägga på. De där två är de mest spinningpositiva människor jag känner… Själv kände jag då den begynnande förkylningen som idag blommat ut, så jag tog en fika med en Malmö-kompis istället. Trevligt med uppdatering.

Idag vaknade jag med huvudvärk och täppt näsa och pappas första kommentar till mig när jag kom ner var, “Du ser förkyld ut.” Alltid kul att höra. Men lugn frukost och sedan en liten promenad i det grådassiga, blåsiga vädret var ändå bra. Kändes som att strosa omkring på Irlands slätter, som pappa påpekade. Faktiskt riktigt vackert.

13.25 gick tåget hem. Jag och L hade köpt lite snabbmat i asiatisk variant och åt på perrongen och sedan satt vi och halvsov hela vägen hem. Väl hemma blev det matshopping på Coop som har extrapris på oxfilé. Handla för 100 kr så får man köpa oxfilé för 129 kr/kg. Vi har nu drygt tre kilo oxfilé hemma… och två kilo lax, som också var på extrapris. Samt annat. Mat är gott.

Det är meningen att jag ska ha tenta-p just nu. Jag hade lite ångest över det tidigare (har inte börjat med det faktiska tenta-p-schemat än), men när jag kom hem och tittade på schemat så insåg jag att det jag skrev i mina 34 sidor förra veckan faktiskt täcker i runda slänger 70% av tenta-p så det är lite att komplettera men så hårt borde det här inte bli. Återkommer efter att tentaresultaten är tillbaka med om detta är en okej inställning eller ej…

Kommentera!

Post Navigation