Ett rum fullt av överläkare

Idag presenterade jag min fältstudieuppgift. Har haft lätt ångest inför den hela helgen, med vetskapen om att den skulle presenteras på måndagmorgonens läkarmöte. Hu. Men jag var nöjd med fältstudien och kunde det lilla område jag bestämt mig för att fördjupa mig i, så jag tog tröst i det.

Och sedan kom jag och denna veckans handledare lite sent till morgonmötet och jag möttes av ett helt rum till brädden fyllt av läkare. Det var så många att en hel del fick stå i det lilla konferensrummet. När jag kom in höll en av mina kursare som bäst på att presentera sin fältstudie och jag kände mest hur jag ville sjunka genom golvet. Jag tyckte att det hade varit oerhört skönt om alla läkarnas sökare hade börjat pipa ungefär då. Det gjorde de inte. Så jag fick plocka upp min PowerPoint-presentation och så fick jag prata om poängskalor för att bedöma om förmaksflimmerpatienter ska ha antikoagulantia eller inte, i tio minuter. Jag misstänker att jag pratade väldigt fort, för när det känns så till och med för en själv brukar det vara så.

Men efteråt, fortfarande med ett visst mått av adrenalin och lätt hjärtklappning (bra att vara på kardiologen då, om nu något skulle hända… heh), fick jag en hel massa kommentarer om att det var en riktigt bra genomgång och ett riktigt bra arbete. Så det var betydligt trevligare.

Under eftermiddagen har jag åter ställt mig framför en hög människor och pratat, men denna gång dels färre och dels med betydligt lägre kunskapsnivå än alla över- och ST-läkare som fanns på läkarmötet. Eftermiddagens undervisning var åter av T2, och de fick lära sig hur man känner perifera pulsar och hur man tar blodtryck. Det är en kul labb och jag kommer ha den både på onsdag och en gång nästa vecka.

Sedan gick jag och tränade på ett överfyllt Korpen. Tycker det börjar bli dags för alla som avgett hurtiga nyårslöften att ge upp nu, så att det kan bli lite mindre folk där igen… Att vänta på att maskiner ska bli lediga är aldrig ett givande sätt att spendera sin tid.

På det hela taget en bra dag.

Kommentera!

Post Navigation