Ghana, del fyra.

Sa var det snart dags att aka hem. Idag ar det lordag och om ca 30 timmar gar flyget hem. Whoo! Det ska bli enormt skont att komma hem – jag ser framfor allt fram emot maten. Jag har dock blivit van vid att klara mig pa extremt lite mat…

Nu ar vi (jag, Carin och Susanna) i Accra, Ghanas huvudstad. Det ar ganska mycket storstad over det, aven om det fortfarande ar gott om sma hal i vaggen och skjul som haller pa att rasa. Av oversvamningarna marks ingenting – det dog 35 manniskor i Accra forra helgen nar det oste ner regn och drankte bade Accra och Swedru och ett gang andra stallen (tydligen inte bara i Ghana, utan aven i andra afrikanska lander).

Nagon fragade mig om det marks att det ar fotbolls-VM. Svaret ar ett rungande JAAAA. Det ar inte klokt. Folkmangder samlas vid sma tv-apparater och tittar pa matcherna, och overoveroverallt finns det ghananska flaggor, trojor, halsdukar, mossor och annat jox att kopa. Halften av alla reklamskyltar har kopplingar till fotbolls-VM, oavsett vad de saljer. Det ar galet :)

Vi lamnade barnhemmet imorse. Igar var det lite avsked – vi tog gruppbilder och fick certifikat for att vi varit dar under de har veckorna, och Joseph som har hand om barnhemmet holl tal och allt ^^ Mycket gulligt. Barnen kladde upp sig i sina finaste klader for bilderna, sa de var sockersota. En av killarna hade en tva storlekar for stor kostym.

Imorse var det molokna ansikten. Bebe, min lilla favorit (som nu ska till skolan! Yay, framgang! Men mer om det sen…), stod och grat. Men det var inte sa jobbigt, faktiskt. Har val hela tiden haft distansen till dem som jag har till mina stodkatter nar de bor hos mig – jag alskar dem och kelar och kramar och leker med dem under tiden jag har dem, men jag vet att det inte ar for alltid.

Bebe, ja. Vi fick pappren for henne imorgon och raknade till nanstans mellan 300 och 400 Cedi for att satta henne i skola (‘Kingergaten’, (nej, inte kindergarten)) i ett ar. Det inkluderar husrum, mat, klader och de saker hon behover. Sa det ska vi se till att fixa och da borjar hon i host. Yay!

Nar jag kommer hem ska jag gora en hemsida for barnhemmet sa att vi kan fortsatta samla in pengar till dem. Nu har vi ju bra kontakt med Alwin och Joseph, sa det kanns som att det kommer funka bra.

Kommentera!

Post Navigation