Ghana, del tre.

Nu sitter jag i Swedru och har precis skrivit det har en gang, for att det sedan skulle forsvinna… underbart. Har inte sa mycket tid kvar pa internet cafet sa nu blir det nog lite kortare an originalet.

Det har hant en del sen sist. Jag har sovit i talt, varit pa paradisstrand, och varit med om en oversvamning som hittills kravt minst 53 liv. Aventyr.

Vi lamnade Cofiansa i torsdags morse, efter den tropiska regnstormen som slog till i onsdags. Sen har vi varit ute och akt hela helgen, och pa sondagen var vi pa vag tillbaka till Cofiansa. Vi satt i tro-tron och halvsov nar jag la marke till ett hus som var halvvags under vatten. Det visade sig snart att det inte slutat regna i Swedru… Vi kom narmare stan och det var fler och fler hus under vatten. Nar vi skulle in i Swedru ska man over en liten bro – den har rasat nu, nagon gang efter att vi akte over den – och dar forsade vattnet med tillracklig kraft att det slog vagor. I vanliga fall ar det en liten lugn flod.

Inne i Swedru var det vatten overallt. Vi akte forbi en bil som stod i brand och langs vagkanterna stod folk med alla sina agodelar i handerna. Inte for att de har mycket till att borja med. Folk ute i vattnet forsokte radda vad som raddas kunde.

Accra har tydligen ocksa drabbats, men Swedru ska vara varst. 53 doda ar i Accra, man vet inte hur manga som omkom i Swedru. Jag, Carin och Susanna tog det sakra fore det osakra och checkade in pa hotell nar det blev uppenbart att vi inte skulle hinna hem innan det blev morkt. Vi far inte vara ute nar det ar morkt; det ar farligt.

Pa mandagsformiddagen lyckades vi ta oss hem.

Sen dess har vi gjort det vanliga. Vi delade ut block till barnen igar och de fick skriva alfabetet och sina namn. det tog gott och val en timme. Bebe blev valdigt ledsen eftersom hon forst inte fick nagot block, och sedan overlycklig nar hon fick det sista. :)

Bygget av barnhemmet gar framat. De ska lagga grunden inom det narmsta; hittills har de statt med hackor och dragit upp jord. Hemska arbetsstallningar borjar inte ens beskriva det…

Nu far jag dra mig, for strax tar tiden slut. Vi ses snart – om 120 timmar ar jag hemma :)

4 Thoughts on “Ghana, del tre.

 1. Hej! Tack för en superbra blogg! Du har ju varit fadderist innan och jag undrar lite om du kan berätta om hur man blir vald till det? Är det som superfaddrar att man söker eller väljs man ut på annat sätt?

 2. admin on 7 September 2014 at 19:41 said:

  Hej! Kul att du gillar den. Tyvärr kan jag inte berätta hur man väljs till Fadderiet, då det är och förblir ett mysterium ;)

 3. MissClearwater on 28 October 2014 at 10:11 said:

  Ludvig berättade på basgruppen igår att ni har köpt hus, stort grattis! :)
  Måste också säga att dina anteckningar (sen T2) förgyller mitt pluggande. Tack för fantastiska sammanfattningar!

  PS. Tycker du kan skicka med Ludvig en tårta till vår basgrupp någongång, haha :D

  // Stina (T4)

 4. admin on 30 October 2014 at 08:38 said:

  Kul att du tycker om kompendierna, känns ju alltid bra när de hjälper någon :) Och jo, vi har ju gjort det så tackar.
  Haha, får väl se :)

Kommentera!

Post Navigation