Göteborg och lyxbilsåk

En ganska stor andel av våra helger denna sommar är uppbokade (uppbokningen om två veckor är viktigast…), och så var även den gångna helgen. Denna gång styrdes kosan – eller bilnosen – mot Göteborg och en överraskningsfest för Ls tidigare kurskamrat N. N och hans blivande fru är bjudna på vårt bröllop och vi på deras, så det kändes som en god idé att ha träffat dem någon gång innan de två bröllopen. Jag visste inte att det var en överraskningsfest, men med tanke på hur chockad N blev då vi klev in på deras innergård blev det snart uppenbart. Det var härligt att se.

Följde gjorde grillat och en massa trevligt folk och det var varmt nog att sitta ute ett tag. Senare tryckte vi in oss i N och Es vardagsrum och det serverades tårta och god stämning. Sängen blev det inte förrän klockan tre på natten. Dagen därpå (lördag) var jag inte den piggaste av människor efter en natt på en lite för kort soffa, men det serverades frukost ute på innergården så vem piggnar inte till av det? Solen strålade och det var allmänt fantastiskt väder. Jag, L, N och E gick på promenad.

L och N visar sin kärlek till varandra.

L och N visar sin kärlek till varandra.

Vid ett-tiden sa jag och L farväl till N, körde E till jobb, och körde sedan hemåt igen.

Som för två år sedan, då jag och L varit på fin fest i Göteborg vid ungefär samma tid på året, stannade vi till i Ulricehamn på vägen hem. Det blev varsin glass och vi svalkade fötterna i sjön. Denna gång var det en massa folk och ungar överallt. Trots det en riktigt skön paus.

Vi hade sagt till Ls föräldrar att vi skulle komma till dem och grilla vid femtiden men anlände till Jönköping lite väl tidigt, så vi ställde bilen och gick en promenad längs Vätterns strand och genom stan. Det var matmarknad som man kunde plocka åt sig lite smakbitar från, alltid roligt och oftast gott. Köpte dessutom sommarens hittills bästa jordgubbar.

Hos Ls föräldrar blev det grillat. L styrde över grillandet medan Ls mamma stod för mumsiga tillbehör, och själv var jag trött och somnade på en filt i trädgården. Man ska göra det man är bra på. Ls faster och hennes sambo kom också och jag fick träffa dem för första gången, också bra inför bröllopet. L och jag har försökt checka av att vi ska ha träffat så många från den andres lista av gäster som möjligt. Blir nog roligare då.

Vid middagen.

Vid middagen.

På vägen hem tog vi “the scenic route” och körde via Gränna och de mindre landsvägarna som går där. Vädret var fantastiskt med klar himmel och det blåste inte, så Vättern låg alldeles spegelblank på vår vänstersida. Vi stannade vid en utkiks-/rastplats och bara njöt av den totala tystnaden och den undersköna vyn.

Vackert...

Vackert…

Vi stannade också till vid Alvastra klosterruiner bara för att vi råkade vara där och vi hade tid. Det är alltid spännande att vandra runt i gamla ruiner och försöka tänka sig hur det var att leva där, en gång för längesedan (Alvastra är från 1100-talet).

Idag har varit en mycket lugnare dag för min del – den har till större delen spenderats med en bok (Eld) på gräsmattan utanför huset. Vädret har varit alldeles ljuvligt även idag och jag har försökt få en lite lagom solbränna så att jag inte är lika blek som min brudklänning.

L har haft en mer exciting dag. Han fick ju ett presentkort i födelsedagspresent – på en “Road tour” där han skulle få köra diverse ascoola bilar. Idag var det så dags. Jag följde inte med, så vill ni ha någon detaljerad berättelse om upplevelsen – med kommentarer om exakt känsla om hur bilarna slickar vägarna och hur de rör sig när man växlar – får ni fråga honom. Vad jag vet är att jag fick ett alldeles lyckligt sms med kommentaren “FI FAAAN :D” halvvägs igenom tiden han skulle vara ute och köra, och när han kom hem var han fortfarande uppspelt av glädje. Favoriten blev en Mazerati och jag fick förklarat för mig att man kunde bli ägare av en begagnad sådan i gott skick för bara 1,1 miljoner. Vilket kap.

Men han är nöjd, så jag är väldigt glad. Tror bara inte att jag kommer kunna toppa den födelsedagspresenten utan att faktiskt köpa en Mazerati eller Porsche till honom…

Kommentera!

Post Navigation