Gruppdynamik

Så har vi haft kommunikationsövning. Är det någon endaste en som är det minsta förvånade att jag blev kallad “ledare” och “styrande” när vi gjorde utvärderingen efteråt? Dock inte på ett negativt sätt, var alla snabba med att tillägga.

Inte någon som helst överraskning.

Den andra saken som påpekades om gruppen som helhet var att vi pratar i mun på varandra. Det gör vi. Alla utom en, hon föredrar att tänka innan hon pratar, vilket leder till att vi andra är tolv ämnen framåt innan hon hinner säga sitt. Inte helt bra. Jag övar mig hela tiden på att inte prata i mun på folk – det är varken trevligt eller bra att avbryta andra människor, så jag jobbar mot att låta bli det.

Men inga överraskningar. Jag har studerat gruppen en del redan och framför allt försökt titta på mig själv. Ledande har jag inga större problem med att jag är – det behövs ganska ofta. I basgruppen för Cellstrimman igår styrde jag med ganska fast hand. Folk hade uttalat en önskan om att bli klara ganska snabbt med mötet, men gled ändå gång på gång in på saker som var helt irrelevanta. Så jag drog oss rätt ett antal gånger. Med rätt innebär bara “back on track”, inte något annat. Vi skulle prata muskler, inte Facebook, liksom…

Det är dock bäst att ingen grupp består av alltför många som jag – då blir det väldigt problematiskt. Återstår att se vad det blir för grupp på T1B när vi bara är LÄK-studenter (precis som på Cellstrimman).

Kommentera!

Post Navigation