Halvvägs

Enligt folk på Facebook är idag dagen då vår klass gått halva läkarprogrammet. Jag har ingen särskild koll – har blivit informerad om att det var i trakterna kring påsk, men har definitivt inte suttit och räknat på det själv. Men det är ju trevligt. Halvvägs. Med tanke på hur fort det gått hittills, och hur mycket snabbare folk säger att de kliniska terminerna går, så tänker jag att jag kommer vara färdig i ett nafs och alldeles plötsligt faktiskt vara Dr Cosmic. På riktigt.

Nåja, det är ju en bit kvar. Det är fem terminstentor kvar, en bildtenta, tolvtusen placeringar på olika håll i Östergötland, och mängder av saker att lära sig kvar. Och däremellan ska livet hinnas med.

Dagen “firades” med att stiga upp 6.30 för att vara på Endokrin en och en halv timme senare och göra två rundor BMR och blodprover. Två av tjugosex klara med de undersökningar jag ska göra, alltså. Yay. Efter att jag var klar med pipetteringen av blodprover gick jag till frisören, och därefter träffade jag K på stan och vi gick en promenad i väder som nästan liknar vårväder (fast det är en del snö och inte många plusgrader). Värmen från solen har börjat tränga sig hela vägen ner till jorden nu och den värmer skönt på kinderna.

Snart är det påsk och som sig bör är det påskläger. Jag har inga intentioner att träna, men det kommer folk hela vägen från Skåne hit och det blir traditionsenlig middag med mongolisk buffé på Djinghis. Det behöver trötta människor som tränat – en nästan outsinlig buffé! På lördagen är det semifinal i hockey som L ska på och efter den kör vi till Jönköping för att träffa Ls föräldrar. Det blir en lagom påsk. Nästa vecka är sedan fullbokad med BMR-undersökningar och blodprover varenda förmiddag, eftersom jag lyckats få det så att nästan hela gruppen på 26 personer i studien slutar ungefär samtidigt.

Men från och med imorgon är det alltså kortare tid kvar på programmet än jag gått det. Mystisk känsla.

Kommentera!

Post Navigation