Helg i Stockholm

Åter i ett kallt Linköping. Minus åtta. Otrevligt värre, man fryser bara man sticker näsan utanför dörren. Men jag har stulit en fin dunkappa av mamma (jag ärvde den i förtid, är väl ett finare sätt att säga det) eftersom jag tyckte att det räckte att hon hade en fin vit, varm vinterkappa. Mamma hävdar att jackan är till låns fram till jul. Vi får väl se…

Utöver en fin kappa har jag även införskaffat mig en brudklänning. Efter att ha provat nästan tjugo olika klänningar under två dagar tog jag till sist ett beslut som jag inbillar mig att jag kommer vara nöjd med även om åtta månader, liksom om tre eller tio år. Vill helst ha en klänning som jag inte kommer tänka ‘Hur fan tänkte jag egentligen?’ när jag ser på bilderna om några år. Den här klänningen sitter som ett smäck och är så fin så på mig, enligt mig, mamma och pappa. Det blev dessutom inte så hutlöst dyrt som det hade kunnat bli, vilket jag är nöjd med. Mamma och jag hade väldigt roligt. Det var extra kul eftersom klänningarna i storlek 36 och 38 verkar vara gjorda med min kropp i åtanke, så varenda en satt perfekt. En enda klänning hade behövts läggas upp ca tre cm, i övrigt behövdes inga justeringar på någon. Tog mig till och med i två 34:or, men de var tighta.

L var och förblir störd på att han måste vänta nästan åtta månader på att få se den utvalda klänningen. Han kom upp till Stockholm i fredagskväll, lagom till att pappa också kom hem och kunde börja varva ner efter en hetsig jobbvecka. Vi åt kalvfilé till middag – nytt, jag har inte ätit det hemma, och det var över all förväntan gott.

Igår blev det träff med T&F, först hemma i lägenheten och sedan gick vi ut och fikade. Hemma tog vi lite champagne för att fira att T fått AT på Karolinska, att T&F fått ny lägenhet, och att jag klarat tentan. Typ. Alla anledningar att fira med champagne är bra anledningar, tycker L som älskar champagne. Ännu bättre tycker han det är att jag inte dricker det, eftersom det innebär att han får desto mer då. Vi hittade ett mysigt café att äta sallad på och pratade bröllopsplaner, akutenhistorier, och annat trevligt.

På kvällen gick mamma, pappa, jag och L på restaurangen DOC och åt krångelmat – för min del blev det kalvbräss till förrätt, torskrygg till huvudrätt och en salig blandning av kola, choklad, nötter och sorbet till efterrätt. L tog pilgrimsmusslor till förrätt och grissida till huvudrätt, och sedan fick han till sin stora lycka dubbla efterrätter. Det ena var en parmesanhistoria som mer ersatte en ostplatta och det andra en likadan som min. Krångelmat är kul och gott och det tar tid.

Idag träffade vi en annan av Ls kompisar och gick en promenad innan vi tog en liten fika uppe i Kulturhuset. Därefter gick jag på promenad med mamma och pappa, för att hinna njuta av solen som knappt orkade sig över hustaken. Det var första gången jag såg solen sedan förra lördagen, vilket är lite väl länge utan sol för min del. Snön gnistrade och det var iskallt och snorhalt, men det var mysigt ändå. Lite bättre önskar man dock att de rensade undan snön och isen på alla gångbanor i Stockholm. När vi kom tillbaka till mammas och pappas lägenhet åt vi lite lunch och sedan gick tåget halv fyra tillbaka till Linköping. Till Ls förvåning kom vi i tid, tog bussen hem, och körde sedan ut till Es adventsfika. Där mofflades lussebullar, knäck och choklad och alla vuxna i sällskapet (dvs alla utom jag) drack glögg. Även det var mysigt.

På det hela taget har denna extenderade helg varit väldigt mysig och mission: accomplished i mammas och min plan på att hitta min brudklänning. Nöjd.

Kommentera!

Post Navigation