Helg med lillebror

Lillebror kom på besök i helgen. Han har aldrig varit i Linköping innan och således inte heller sett mitt liv här, så det var extra roligt att visa upp lägenheten, staden och det lilla vi har att erbjuda. Det blev en lugn och skön helg. Lillebror blev nog lite lätt förfärad över det softa samboliv jag numera lever, men verkade väl samtidigt tycka att det var ganska mysigt.

L stod för maten hela helgen och lillebror fick prova på LCHF. Han hade ganska många frågor om saken, vilket är kul. Folk blir generellt nyfikna, har jag märkt. Han tyckte inte det var något som helst fel på lövbiff med hemmagjord bearnaisesås, kryddsmör och vitlökssmör ihop med en stooor sallad, och inte heller på söndagsmiddagen bestående av en av våra favoriträtter – LCHF-burgare. Den innehåller coleslaw, en köttfärsbiff (så klart), tomat, avokado, en bit smält ost, och bacon. Grymt god.

När lillebror kom upp mötte jag honom på resecentrum. Han såg alldeles väldigt vuxet business ut, med handsfree i öronen (pratandes i telefon dessutom), rock och prydlig halsduk. De slitna skorna byttes ut igår mot nya, ironiskt nog exakt samma modell som ett av Ls par fast i en annan färg.

Lillebror provar skor.

Vi gick en runda på stan, med ett stopp på O’Leary’s för lunch åt hungrig bror. Han fick sedan se domkyrkan i all dess rymlighet, och stadens centrum som man snabbt tar sig igenom. Väl hemma blev det mest snack och snack och snack i all evighet, med ett avbrott för att åka och handla på Coop så att vi slapp gå hungriga under kvällen. Därefter blev det middag och sedan film med jordgubbar, grädde och mörk choklad som efterrätt. Det blev ingenting kvar.

Igår, söndag, blev det en tur med bilen. Först till Gamla Linköping där Cloettas lilla butik hade utförsäljning och priserna således var ohälsosamt låga och varifrån vi fick med oss något kilo choklad eller två. På Kanevad (träsnideriet) blev det ett längre stopp när pojkarna började leka med några av de många pussel som finns där och det blev till slut så att L och jag köpte med oss två hem, som vi ska använda för att driva våra gäster till vansinne. På Flärd blev det nya bad- och massageoljor – de är så väldigt trevliga. Turen fortsatte sedan till Tornby där det blev ett besök på IKEA och Ikanohuset, innan vi tog oss hem för den ovannämnda hamburgaren och pojkarna dumpade sig själva i soffan för att kolla på sport. Klockan 19.10 gick sedan tåget hem för lillebror, och alla verkade väldigt nöjda och glada med helgen.

Kommentera!

Post Navigation