Infektionspatienter och vigselringar

Det händer saker just nu – alldeles nyss blev jag klar med bokningen av min och Ls resa till London i början av maj, och för två dagar sedan beställde vi vigselringar. Inbjudningskorten till bröllopet är klara för utskick och vi ska bestämma musik och upplägg i övrigt till vigseln. Dessutom har vi varit på Blåljusfest och jag fick uppleva ett infektionstema bland patienterna på akuten igår. Så, fun times.

Vigselringarna är specialbeställda från Sandström-Dewitt. Den ring L bestämde sig för fanns i butiken men inte i rätt storlek och min fanns inte alls utan görs utifrån mina specifikationer. Det kommer att bli så fint så. Riktigt bra känsla att beställa dem. Killen som tog vår beställning undrade hur bråttom det var, eftersom par tydligen ibland kommer in mer än lovligt sent och ska gifta sig om någon dag. Vi är ute fyra månader i förväg eftersom vi inte ser någon poäng i att vänta, när vi ändå vet vad vi vill ha. Dessutom är vi lite control freaks båda två och hade nog inte kunnat vänta så sent även om vi försökt…

Igår jobbade jag på akuten. Det var två grupper av patienter som utgjorde temat för dagen – infektionspatienter och neurobortfallspatienter. Neurobortfallspatienterna hade dessutom i flera fall samma neurobortfall (påverkad syn), så ännu mer tema på det. Infektionspatienterna var olika infektioner, men icke desto mindre extremt pyssliga patienter där det var alla möjliga undersökningar som gällde, från EKG och en hel rad blodprover till odlingar av såväl blod som en massa annat. Det var ansiktsmask, förkläde och handskar som gällde. Jag och “min” sjuksköterska hade tre läkare att serva på teamet, så det var mycket att göra hela tiden. Det tar betydligt mindre tid att skriva en ordination på något prov eller att hänga ett dropp, än det tar att faktiskt utföra ordinationen. Men jag tycker om att ha mycket att göra och har hellre mycket att göra än ingenting att göra. Lyckades dessutom sätta nål varje gång jag försökte, vilket var lite känsla av “success!”, inte minst efter de senaste omgångarna på akuten då jag misslyckats kapitalt med varje försök att sätta nål.

Idag ska jag och L gå och prova mer bröllopsmiddag och efter det blir det mer jobb. Akuten ringde nyss och frågade om jag kunde jobba och efter att ha bokat om frisören som jag skulle gått till i eftermiddag gick ju det alldeles utmärkt.

Imorgon är det medicinarbal, vilket ska bli väldigt roligt. Längesedan jag klädde upp mig och sminkade mig ordentligt och så. Dessutom har jag ju en ny och oanvänd balklänning som jag ska få använda. Yay!

Efter helgen är det dags för den andra rundan av BMR och blodprover att starta. Jag, Nyström och en av deltagarna i studien intervjuades av TV (24Corren) i onsdags och det klippet ligger nu uppe, med lite av en förklaring om vad det är jag håller på med för studie. Det var helkonstigt att bli intervjuad – har inte blivit det sedan vi gjorde våra “nyhetsinslag” när jag gick på Mediegymnasiet i Malmö. Och det var ju ett tag sedan.

Kommentera!

Post Navigation