Inredningsidéer och tentaplugg

Ingenting får allting annat att vara roligt så mycket som tenta-p. Det spelar ingen roll vad det är – under tenta-p blir det plötsligt kritiskt att det inte finns smutsig disk i diskhon, att handla trots att det egentligen inte behövs, att måla naglarna… Sällan är min lägenhet så välstädad som under tenta-p.

Men sen finns det ju roliga saker som också är ännu roligare under tenta-p. Som att planera hur man vill inreda sin balkong. För nu när det är kalasfint väder (ytterligare en icke-motivator till att plugga) och enormt grönt utanför fönstren vill jag väldigt gärna ha en riktigt fin balkong att slappa på. Har således tittat runt på allehanda balkongmöbler. Jag vill ha en soffa och ett bord där. Nu finns det under helgen riktigt bra deal på Bauhaus – dels detta set av soffa och två fåtöljer och dels denna divansoffa.

För att se hur de funkar på min balkong gjorde jag en snabb skiss.

Snabb Photoshop-skiss...

Den lilla cirkeln i hörnet är en pelare som jag inte direkt kan flytta på. Linjen nere i motsatta hörnet är dörren. Så vad är bäst? Två fåtöljer och en mindre soffa, eller divansoffan man verkligen kan sträcka ut sig på? Hmh. Det ska ju erkännas att jag hela tiden lutat åt en divansoffa. Jag gillar grejen med att kunna sträcka ut mig.

Har dessutom hittat en bild på hur jag vill ha en av väggarna inne i arbetsrummet, den väggen där det tidigare stod bokhyllor men inte längre. Jag vill göra den till min “kattvägg” så att jag kan låta bli att ha en klätterställning inomhus. Bilder (och här en annan som gjort samma sak) av hur jag vill ha det (fast med tre hyllor istället för sex). En video av ytterligare en som satt upp hyllor – fast om jag satt mina hyllor snett hade jag blivit knas… Anyway, sommarprojekt. Hyllorna står i källaren och har gjort så sen jag flyttade hit. Ska bara räkna ut hur jag sätter upp saker på ett hållbart sätt i tunna väggar. Eventuellt målar jag katt-tassar lite selektivt och artsy på väggen:

 

Katt-tassar...

I sovrummet vill jag ha en Malm-byrå från IKEA. Och två mindre byråer som sängbord. Håller utkik på Blocket… Funderar på att byta ut två av bilderna ovanför sängen till bilder från Brasilien. Beror på vad jag har för bra bilder därifrån. Lejonet stannar.

Inredning är just nu mycket mer lockande än att plugga blodtryck. Fast det har ändå gått bra hittills med plugget. Är inne på tenta-p-schemats dag fyra. Igår träffades tentagruppen här för första gången och vi var riktigt duktiga. I tre timmar gick vi igenom extentafrågor och diskuterade saker vi inte förstod. Jag kom definitivt därifrån med mycket större förståelse för en hel del saker. Fortsätter vi på samma sätt kommer jag, oavsett hur det går på tentan, att ha lärt mig en väldig massa saker till den åttonde juni.

Sommarjobb går fortsatt dåligt. Har sökt en hel massa men inte fått något. Och nu vet jag inte riktigt vad jag vill med det. Vill vara ledig någon vecka efter tentan, vill vara ledig i augusti när L är ledig. Känner mig otroligt bortskämd – men det kanske är lika bra att jag kör på med företaget och tar små minisemestrar till Jönköping och Stockholm mellan varven? Min to-do-lista för sommaren är mestadels kreativ:

♥ Fotobok för Brasilien
♥ Filmredigering Brasilien
♥ Årsbok läk ht10-vt11
♥ “Kattvägg” – hyllor, klösbräda och ev katt-tassar
♥ Årsbok 2010 (personlig)

Och fler saker. Minns inte riktigt. Har haft en massa idéer.

Nu, fortsättning shotgun histology. Youtube FTW.

Kommentera!

Post Navigation