Inte mycket annat än plugg

Det är torsdag eftermiddag igen, veckorna bara försvinner. Jag är nyss hemkommen från en föreläsning om lymfom och leukemier som började med att föreläsaren sa att det inte är mycket vi ska kunna om saken för att det är så svårt, och det kommer typ inte tentafrågor på det, för att sedan dyka ner i ämnet och gå hela vägen ner till gennivå. Vid klagan till käresta svarade han att det inte är meningen att man ska fatta – hematologer är narcissister som trivs med att se att folk inte fattar. Efter föreläsningen kan jag inte annat än att hålla med.

Förmiddagen spenderades i sällskap av diarréorsakande bakterier. Enterobactericeae (E. coli, Salmonella, Shigella och Yersinia), kolera och Campylobacter. Det blev fina bilder. Vi fick ganska grova bilder på vår riktigt braiga föreläsning om saken, så de ritade jag om, och sen gjorde jag en mindmap för att allt är enklare med en mindmap. Nu ska jag bestämma mig om jag ska trycka in lite information om UVI:er där också, eller bara övergå till diarrésjukdomar av virus, och lämna UVI:erna till senare (de orsakas nästan uteslutande av E. coli, vilket är varför de skulle passa in). Det blev också slutet av hepatitplugget och läsning om hur antivirala medel fungerar. Immuntemat är en liten aningen mycket, är det någon som nämnt det? Visserligen gör jag mer av det i och med kompendiet, men förr eller senare skulle ju allt läsas in och repeteras oavsett.

I övrigt händer det inte så fasligt mycket. L gick upp kvart över fem imorse för att cykla till Söderköping med någon annan galning, eftersom det hålls AT-kurs där idag och imorgon. Nånstans runt två timmar verkar det ha tagit och han var, för en gångs skull, inte särskilt svårväckt. (Till skillnad från igår, då vi vaknade av min väckarklocka lite innan åtta efter att han stängt av sin väckarklocka en dryg timme tidigare; det blev snabba ryck till jobb då).

Har fått mitt jobbschema för sommaren också. Hela tre veckors introduktion, eller i alla fall tre veckor med handledare. Jag antar att det är meningen att jag ska kunna göra mer och mer själv efter hand som dagarna går. Jag ser fram emot mitt sommarjobb, för första gången i mitt liv. Det ska bli roligt, lärorikt, och är just nu fortfarande lite skrämmande. Hur kommer jag klara det? Kommer jag svimma av olycksdrabbade patienter med sönderslagna kroppsdelar, kommer jag bli bra på att sätta nålar, kommer de (patienter, kollegor) att tycka att jag gör ett bra jobb? Vem vet, ska göra mitt bästa. Lite nattpass blir det i alla fall, vilket ska bli ganska spännande, även om jag inte är någon nattmänniska.

Jag har den här känslan av att vilja skriva mer blogg, men har inte ro i kroppen att sätta mig ner med det, för det finns tusen andra saker att göra plugga. Så då blir det inte av. På något sätt hann jag skriva mycket mer på T2 trots att det var en högintensiv termin, vet inte riktigt hur. Fast då hade jag inte sambo så det kan ha med det att göra. Kanske.

Förr eller senare kommer det nog ett lite allvarligare blogginlägg som når djupare än det ytliga av vad jag gör varje dag (för det är nog inte särskilt kul att läsa om). Något om otillräcklighet, självkänsla och att aldrig vara bra nog. Men jag är inte riktigt där än, så det får vänta lite.

Life’s what happens when you’re busy making other plans.

Har det någonsin varit mer sant?

One Thought on “Inte mycket annat än plugg

  1. Mamma on 10 May 2012 at 17:12 said:

    Carpe diem! Glöm inte att livet inte går i repris utan det är direktsändning. Kram

Kommentera!

Post Navigation