Ja, du bor faktiskt här

Har tagit ytterligare ett poäng i “Ja, du bor faktiskt här”-samlingen. Idag köpte jag gymkort på Korpen, gymmet som finns på sjukhuset. Lagom billigt, lagom nära, bra om än inte lika bra öppettider som Träningsvärket. 6.00-22.00 borde räcka. Möjligen blir det 6.00-20.00, det beror lite på om LiU-studentkortet låter oss komma in på sjukhuset när det låses klockan 20. Menmen. Teknikaliteter. Det är inte så ofta jag går och börjar träna efter 20 ändå.

Kan framför allt träna direkt efter skolan utan problem. Bara ta med skor och nåt träningsplagg.

Andra poäng i “Ja, du bor faktiskt här”-samlingen är adressändring, morgontidning och lånekort på stadsbiblioteket (det sista också fixat idag).

Idag har jag fortsatt min egna trend att skippa föreläsningar. Hade kunnat skippa morgonens föreläsning också, och den jag gick på på eftermiddagen, men lite duktig student får man väl vara. Idag har varit dels beteendevetenskap – lärande och pedagogik och hur PBL fungerar under förmiddagen och (föreläsningen jag skippade) om gruppdynamik – samt… tja, statistik-ish. Hur man kan presentera data på olika sätt, vilket ska användas när vi ska presentera våra förbättringsarbeten i affisch-format. Meh.

Förmiddagsföreläsningen om PBL och lärande var en enda lång reklamfilm om varför Linköpings universitet och Hälsouniversitetet är såå grymma för att de var såå tidiga med att införa PBL som arbetsmetod. Det är lite “we get it, you’re great, get over it”-känsla över det nu. De tjatade om det hela förra veckan och planerar uppenbarligen att fortsätta tjata om det. En äldrestudent kallade HEL för hjärntvätt och jag börjar förstå vad de menar.

I övrigt gäller det att fortsätta lära känna sina kursare. Har träffat en tjej, E, som jag funkar bra ihop med så här långt. Hon har också två katter, tränar mycket och är aningen äldre än övriga kursare (24), så det är trevligt.

Förresten, lillebror min inledde sitt senaste äventyr idag: Ett år i San Diego. Om ni känner honom och är intresserade av att läsa hans blogg om det hela så finns den här.

När Cosmic och Lillebror bestämmer sig för att de ska göra något så händer det… :)

Kommentera!

Post Navigation